Pizza Margherita – Resepti

Pizza Margherita on legenda. Täältä löydät reseptin pizzauuniin ja mukautuksen kotiuuniin. Molemmat versiot tulevat Napolista, pizzan maailmanmestarilta. Voit oppia paistamaan parhaan Margheritan oheisissa video-ohjeissa.

From Jens 5 Min Reading time

Pizza Margherita D.O.P. – pizzauunia varten.

Print Recipe
1
Tämä on neapoliittisen pizzan maailmanmestarin Davide Civitiellon Margherita-resepti. Hän käyttää alkuperäsuojattuja raaka-aineita, jotka tunnistat Italiassa D.O.P.-merkistä. Taikinan ja pizzakastikkeen reseptit on linkitetty ainesosiin.
4 Pizzat (halkaisija 28 cm)
Ingredients
Equipment
  • Pizzakuori, tai pizzalauta
  • Pizzaleikkuri, tai veitsi
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 minutes
Total Time 18 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumenna pizzauuni sopivaan lämpötilaan.
  2. Step 2
    Levitä 80 g pizzakastiketta jokaiselle pizzapohjalle ja varmista, että se on tasaisesti jakautunut. Pohjan on oltava kokonaan tomaattien peitossa reunaan asti.
  3. Step 3
    Levitä pizzalle 3-4 revittyä basilikanlehteä. (Vinkki: Jos lehdet liotetaan kylmään veteen ennen käyttöä, ne eivät pala niin nopeasti ja niiden maku säilyy pidempään).
  4. Step 4
    Levitä 6-7 viipaletta puhvelimozzarellaa. Mozzarella ei saa olla liian kosteaa, sillä muuten suolavesi valuu pizzaan paistamisen aikana.
  5. Step 5
    Vedä päällystetty pizza pizzalevylle ja laita uuniin.
  6. Step 6
    Jotta pizza ruskistuisi tasaisesti, sitä on käännettävä säännöllisin väliajoin. Uunivalinnasta riippuen pizza on valmis 3-6 minuutin kuluttua, ja sen voi poistaa uunista.
  7. Step 7
    Viimeistele pizza pienellä määrällä basilikaa ja oliiviöljyä ja tarjoile.
Do you like the recipe?

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree

Pizza Margherita – mitä siinä on?

Margheritan perinteiset ainekset ovat

Mehl Tipo 00
Alkuperäiset jauhot Original Margheritaa varten

Haluatko nostaa pizzasi uudelle tasolle? Leivo se sitten napolilaisilla Tipo 00 -jauhoilla, San Marzanon tomaateilla ja fior di latte -juustolla. Löydät kaikki nämä ainekset myymälästämme.

Miksi margheritassa on parmesaania?

Klassisessa neapoliittisessa pizzassa tomaattikastikkeen päälle ripotellaan usein pieni määrä kovaa juustoa, kuten parmesaania tai pecorinojuustoa, ennen kuin pizza pannaan uuniin. Tämä tehostaa tomaattien makua ja tuo lisämakua.

Associazione Verace Pizza Napoletanan (AVPN), aidon neapoliittisen pizzan standardit määrittävän neapoliittisen yhdistyksen, sääntöjen mukaan kovat juustot, kuten parmesaani, ovat nimenomaisesti sallittuja, mutta eivät pakollisia. Associazione suosittelee, että näitä juustoja käytettäisiin hyvin hillitysti ja vain täydentämään kokonaismakua.

Margherita parmesaanilla
Pizza Margherita

Margheritan alkuperä ja historia

Pizza Margherita on peräisin Raffaele Espositolta, napolilaiselta pizzaiololta. Hän valmisti sen vuonna 1889 Savoijin kuningatar Margheritalle, joka vieraili Napolissa miehensä kuningas Umberto I:n kanssa.

Kuninkaallinen hovi tilasi Espositolta Italian kansallislippua esittävän pizzan vierailua varten. Esposito valitsi punaista väriä varten tomaatit, valkoista väriä varten mozzarellan ja vihreää väriä varten basilikan.

Kuningatar oli niin innostunut tästä yksinkertaisesta mutta maukkaasta luomuksesta, että Esposito nimesi sen Margheritaksi hänen kunniakseen.

Pizza Margherita on yksi maailman tunnetuimmista ruokalajeista. Se on tuonut italialaisen kulttuurin ja perinteet maailmanlaajuiseen pöytään. Margherita liittyy kuitenkin edelleen läheisesti Napolin kaupunkiin, josta se on peräisin. Se on olennainen osa napolilaisten jokapäiväistä elämää ja tärkeä osa paikallista identiteettiä.

Pizza Margherita Napolissa

Margherita-pizza kotimaisessa uunissa

Print Recipe
1
Pizzataikinan ja pizzakastikkeen reseptit ovat linkitettyinä ainesosissa.
4 Pizzat (halkaisija 28 cm)
Ingredients
Equipment
  • Pizzakivi
  • Pizzakuori, tai pizzalauta
  • Pizzaleikkuri, tai veitsi
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 20 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumenna uuni ja pizzakivi 250 °C:een.
  2. Step 2
    Levitä valmis pizzapallo suoraan pizzalevylle.
  3. Step 3
    Levitä noin 100 g sokeria pizzapohjan päälle ja varmista, että se jakautuu tasaisesti. Pohjan on oltava kokonaan tomaattien peitossa reunaan asti.
  4. Step 4
    Levitä pizzalle 3-4 revittyä basilikanlehteä. (Vinkki: Jos lehdet liotetaan kylmään veteen ennen käyttöä, ne eivät pala niin nopeasti ja niiden maku säilyy pidempään).
  5. Step 5
    Levitä pizzalle 80 g viipaloitua mozzarellaa ja 10 g parmesan- tai pecorinoraastetta.
  6. Step 6
    Viimeistele margheritan päälle tilkka oliiviöljyä ja laita uuniin.
  7. Step 7
    5-6 minuutin kuluttua pizza on valmis ja se voidaan ottaa uunista.
  8. Step 8
    Hienonna sitten margherita pienellä määrällä basilikaa ja viimeisellä oliiviöljytilkalla ja tarjoile mahdollisimman nopeasti.
Do you like the recipe?

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree

Usein kysytyt kysymykset Pizza Margheritasta

Mikä jauho on paras margherita-pizzataikinaan?

Pizzataikina on jokaisen Margherita-pizzan perusta, ja sen on oltava ilmava ja joustava. Perinteisesti se valmistetaan muutamasta korkealaatuisesta ainesosasta: tyypin 00 jauhoista, vedestä, suolasta ja hiivasta. Taikinan on annettava levätä 24 tuntia, jotta se saa optimaalisen rakenteen. On tärkeää, että sitä käsitellään varovasti, jotta ilma säilyy taikinassa. Näin saadaan myös taikinalle ominainen pörröinen reuna, jota kutsutaan cornicioneksi.

Mitä eroa on puhvelimozzarellalla ja fior di latte -juustolla?

Buffalomozzarella ja fior di latte eroavat toisistaan maultaan, koostumukseltaan ja käytöltään Margherita-pizzassa. Puhvelimozzarellan maku on voimakkaampi, se on kermaisempi ja se vapauttaa enemmän nestettä, mikä voi tehdä pohjasta pehmeämmän. Lehmänmaidosta valmistettu Fior di Latte on miedompaa ja makeampaa, ja siitä vapautuu vähemmän nestettä, mikä pitää pohjan rapeampana.

Miksi San Marzanon tomaattikastike on niin tärkeä margheritassa?

San Marzanon tomaatit ovat välttämättömiä Margherita-pizzan valmistuksessa, sillä niiden makea ja voimakas maku, kiinteä hedelmäliha ja vähäinen vesipitoisuus pitävät kastikkeen kermaisena ja estävät pohjan vetistymisen. Tomaatit kasvavat tuliperäisellä maaperällä Napolin ja Vesuviuksen ympärillä, ja ne ovat paikallisten perinteiden ja aitouden symboli.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields