- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Välimeren perunasalaatti – etikan ja öljyn kanssa
Mikset tarjoilisi perunasalaattia italialaisella twistillä? Perinteisestä perunasalaatista tulee todella tyylikäs ruokalaji, kun siihen lisätään nuorta oliiviöljyä ja valkoista balsamiviinietikkaa. Mustat oliivit, basilika ja pecorino tekevät mausta raikkaan ja mausteisen. Välimeren perunasalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Kokeile sitä!

- 800 g Perunat, vahamainen
- 200 g Mustat oliivit, kuopattu
- 100 g punasipulit
- 200 g Pecorino
- 30 Lehti Basilika
- 1 Covenant Persilja, sileä
- 150 ml Oliiviöljy , ekstraneitsytöljy
- 50 ml Balsamiviinietikka bianco
- Merisuola, myllystä
- Pippuri, myllystä
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Keitä perunat kuorineen, huuhtele, kuori ja anna jäähtyä.
- Step 2Puolita oliivit ja punasipulit ja leikkaa ne hienoiksi renkaiksi. Kuutioi pecorino-juusto hienoksi.
- Step 3Leikkaa perunat suuriksi kuutioiksi ja laita ne suureen salaattikulhoon.
- Step 4Pilko persilja ja hienonna basilika. Lisää kulhoon oliivien, sipulin ja pecorinon kanssa.
- Step 5Valmista salaattikastike oliiviöljystä, valkoisesta balsamiviinietikasta, suolasta ja vastajauhetusta pippurista ja lisää salaattiin. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Anna levätä viileässä ennen tarjoilua.
Pukeutuminen: yksinkertainen ja tyylikäs
Perunasalaatti on tyypillinen saksalainen ruokalaji: Pohjois-Saksassa se tarjoillaan usein majoneesin kanssa. Etelässä taas perunasalaatti tarjoillaan liemellä, öljyllä, sipulilla ja kurkuilla maustettuna. Mutta oletko koskaan kokeillut tätä italialais-välimerellistä klassikkoruokaa?
Italiassa perunasalaatti eroaa usein alueellisesti ja valmistustavaltaan tyypillisestä saksalaisesta versiosta. Raskaan majoneesin sijasta kastike perustuu yleensä ekstra-neitsytoliiviöljyn, etikan tai sitruunamehun seokseen.
Tämä antaa salaatille virkistävän maun, joka on erityisen tervetullut lämpiminä kesäpäivinä. Salaattiin lisätään usein myös välimerellisiä yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai rosmariinia, sekä muita tuoreita ainesosia, kuten tomaatteja, oliiveja tai kapriksia.
Välimerellinen perunasalaatti entistäkin maukkaammalla maulla
Voit halutessasi tarkentaa yllä olevaa salaattireseptiä hieman. Ripottele vain kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä tai aurinkokuivattuja tomaatteja päälle tarjoilun yhteydessä.
Se on parasta valmistaa edellisenä iltana ja säilyttää tuoreena jääkaapissa, jotta maku pääsee kehittymään täysin.
Oikea lisuke perunasalaatille
Tämä kevyt ja raikas perunasalaatti sopii hyvin muiden välimerellisten ruokien kanssa. Tarjoa se grillatun kalan ja bisteccan tai mausteisen salsiccian kanssa grillistä. Salaatti on loistava vaihtoehto erityisesti kesäkuukausina, jolloin suositaan raikkaita, kevyitä ruokia. Välimeren perunasalaatti ei vaadi majoneesia. Siksi se sopii erinomaisesti myös piknikille tai grillijuhlien lisukkeeksi.
Suuri taistelu salaattibuffetissa
Jos suunnittelet itse salaattibuffettia, voit tarjota myös näitä italialaisia salaatteja, jotka ovat todella mielenkiintoisia vaihtoehtoja tavallisille klassikoille.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment