- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Torta Pasqualina – pääsiäisen resepti
Torta Pasqualina! Ligurialainen pinaattitorttu on ihana keväinen herkku, joka sopii täydellisesti pääsiäiseen!

- 500 g Pinaatti
- 7 Munat
- 80 g Parmesaanijuustoa, raastettu
- 400 g Ricotta
- 2 EL Oregano, kuivattu tai tuore
- 1 Pakkaus Leivonnaiset (pakastetut)
- 3 EL Oliiviöljy
- Suola
- Pippuri
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kuumenna uuni 180 °C:een.
- Step 2Keitä pinaattia suuressa kattilassa suolatussa vedessä 2 minuuttia. Laita sitten jääkylmään veteen ja kuivaa salaattikierukassa. Hienonna pinaatti.
- Step 3Sekoita kulhossa 2 munaa, ricotta ja oregano, mausta merisuolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
- Step 4Levitä lehtitaikina 5 cm korkeaan, halkaisijaltaan 20 cm:n jousitettuun muottiin ja kerrokset päällekkäin. Jätä reilusti päällekkäisyyttä reunoille. Nämä läpyskät peittävät myöhemmin tortan. Säilytä 1 ylimääräinen taikinalevy kantta varten. Sivele kerrosten väliin hieman öljyä.
- Step 5Täytä kakkuvuoka puolella pinaatista ja kaada päälle ricotta-seos. Painele täytteeseen 4 vuokaa ja liu’uta raakaa kananmunaa jokaiseen. Varo vahingoittamasta munankeltuaisia. Kerrotaan varovasti loput pinaatista päälle, taitellaan sitten taikinan kansi jäljellä olevalla taikinalevyllä ja suljetaan torta.
- Step 6Vatkaa viimeinen muna ja sivele kakku. Paista tunnin ajan tai kunnes kakku on kullanruskea.
Onko sinulla kysyttävää tästä Torta Pasqualina -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!
Torta Pasqualina Liguriassa
Pinaattipiirakka on peräisin Ligurian alueelta, ja se on tyypillinen pääsiäisruoka Italiassa.
Alkuperäisiä ainesosia ovat kevään ensimmäinen nuori pinaatti tai mangoldi, tuoreet kananmunat, ricotta ja herkulliset yrtit. Ne lisätään tortaan joko kerroksittain tai sekoitetaan keskenään.
Liguriassa todellinen taito on kuitenkin taikinassa. Mahdollisimman monta ohutta ja rapeaa kerrosta on asetettava päällekkäin. Ihannetapauksessa 33 kerrosta: yksi kutakin Jeesuksen elinvuotta kohti.
Mutta ei hätää: jopa Torta Pasqualinan emämaassa kokit käyttävät nykyään pakastimesta saatavaa lehtitaikinaa.
Vinkki täydelliseen pinaattipiirakkaan
Erityisen houkuttelevalta näyttää, kun muna on leikattaessa täydellisen poikkileikkauksen muotoinen. Tämä onnistuu helposti asettamalla täytteen päälle valmiiksi keitettyjä munia.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment