Torta Pasqualina – pääsiäisen resepti

Torta Pasqualina! Ligurialainen pinaattitorttu on ihana keväinen herkku, joka sopii täydellisesti pääsiäiseen!

From Jens 2 Min Reading time

Pinaattitorttu – Ligurialainen resepti

Print Recipe
1
Eräänlainen torttu, jossa on pinaattia ja kananmunaa. Näyttää super nätiltä ja on keväistä ruokaa. Italiassa Torta Pasqualina tarjoillaan pääsiäisen aikaan.
4
Ingredients
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumenna uuni 180 °C:een.
  2. Step 2
    Keitä pinaattia suuressa kattilassa suolatussa vedessä 2 minuuttia. Laita sitten jääkylmään veteen ja kuivaa salaattikierukassa. Hienonna pinaatti.
  3. Step 3
    Sekoita kulhossa 2 munaa, ricotta ja oregano, mausta merisuolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
  4. Step 4
    Levitä lehtitaikina 5 cm korkeaan, halkaisijaltaan 20 cm:n jousitettuun muottiin ja kerrokset päällekkäin. Jätä reilusti päällekkäisyyttä reunoille. Nämä läpyskät peittävät myöhemmin tortan. Säilytä 1 ylimääräinen taikinalevy kantta varten. Sivele kerrosten väliin hieman öljyä.
  5. Step 5
    Täytä kakkuvuoka puolella pinaatista ja kaada päälle ricotta-seos. Painele täytteeseen 4 vuokaa ja liu’uta raakaa kananmunaa jokaiseen. Varo vahingoittamasta munankeltuaisia. Kerrotaan varovasti loput pinaatista päälle, taitellaan sitten taikinan kansi jäljellä olevalla taikinalevyllä ja suljetaan torta.
  6. Step 6
    Vatkaa viimeinen muna ja sivele kakku. Paista tunnin ajan tai kunnes kakku on kullanruskea.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä Torta Pasqualina -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Torta Pasqualina Liguriassa

Pinaattipiirakka on peräisin Ligurian alueelta, ja se on tyypillinen pääsiäisruoka Italiassa.

Alkuperäisiä ainesosia ovat kevään ensimmäinen nuori pinaatti tai mangoldi, tuoreet kananmunat, ricotta ja herkulliset yrtit. Ne lisätään tortaan joko kerroksittain tai sekoitetaan keskenään.

Liguriassa todellinen taito on kuitenkin taikinassa. Mahdollisimman monta ohutta ja rapeaa kerrosta on asetettava päällekkäin. Ihannetapauksessa 33 kerrosta: yksi kutakin Jeesuksen elinvuotta kohti.

Mutta ei hätää: jopa Torta Pasqualinan emämaassa kokit käyttävät nykyään pakastimesta saatavaa lehtitaikinaa.

Vinkki täydelliseen pinaattipiirakkaan

Erityisen houkuttelevalta näyttää, kun muna on leikattaessa täydellisen poikkileikkauksen muotoinen. Tämä onnistuu helposti asettamalla täytteen päälle valmiiksi keitettyjä munia.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields