Stromboli-resepti – erilainen pizza

Stromboli on rullattu pizza, joka muistuttaa calzonea. Täytteen osalta sallitaan kaikki, mikä maistuu hyvältä. Pieniksi paloiksi leikattu stromboli sopii hyvin välipalaksi buffetissa, piknikillä tai lounaslaatikossa.

From Jens 2 Min Reading time

Stromboli-pizzaleipä

Print Recipe
1
Stromboli on rullattu pizza, joka muistuttaa calzonea. Täytteen osalta sallitaan kaikki, mikä maistuu hyvältä. Pieniksi paloiksi leikattu stromboli sopii erinomaisesti välipalaksi buffetissa, piknikillä tai lounaslaatikossa.
4
Ingredients
Taikinaa varten
Täytettä varten
Prep Time 3 hours 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 3 hours 50 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Taikina
  1. Step 1
    Siivilöi jauhot kasaan työtasolle. Tee jauhoihin kuoppa kädelläsi tai lusikalla ja lisää öljy, hiukan veteen liuotettu hiiva ja ripaus suolaa.
  2. Step 2
    Vaivaa taikina hyvin ja muodosta tasainen pallo. Aseta pallo kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota 1-2 tuntia.
Täyte
  1. Step 3
    Valmistele täyte puolittamalla oliivit ja kirsikkatomaatit ja kuutioimalla mozzarella, kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki tämä suuressa kulhossa tomaattisoseen, pinjansiementen, parmesaanin ja basilikan kanssa.
Muotoile ja paista strombolit
  1. Step 4
    Kun taikina on levännyt, ota se pois kulhosta, vaivaa sitä uudelleen muutaman minuutin ajan ja jaa se neljään osaan.
  2. Step 5
    Muotoile kämmenilläsi jokainen taikinapala noin 17 x 24 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi.
  3. Step 6
    Levitä täyte taikinan päälle. Jätä noin 6 cm:n reunus ympäriinsä.
  4. Step 7
    Leikkaa taikina 2 cm:n välein reunasta täytteeseen.
  5. Step 8
    Taita taikinakaistaleet täytteen päälle ja anna rullan kohota vielä 20 minuuttia kostealla liinalla peitettynä.
  6. Step 9
    Paista stromboleita 200 °C:n esilämmitetyssä uunissa 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä Stromboli-reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Tämän pizzasämpylän nimi tulee Stromboli-tulivuoresta. 1950-luvulla tehtiin kuuluisa elokuva “Stromboli”, jossa esiintyi Ingrid Bergmann, ja silloin keksittiin myös rullattu pizzaleipä.

Resepti ei kuitenkaan ole alun perin italialainen, vaan se on peräisin Amerikasta. Philadelphiassa 1950-luvulla italialaisjuurinen ravintoloitsija alkoi myydä käärittyä pizzataikinaa, jonka täytteenä oli kinkkua, juustoa ja paprikaa. Hän antoi luomukselleen nimen “Stromboli”.

PS: Eivätkö nämä strombolit ole oikea resepti sinulle? Tutustu sitten Fräulein K sanoo ja -sivuston strombolivaihtoehtoihin. Niissä on herkullisia täytteitä, joissa on kinkkua ja sieniä tai basilika-pestoa.

Stromboli – visuaalinen opas

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields