- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Stromboli-resepti – erilainen pizza
Stromboli on rullattu pizza, joka muistuttaa calzonea. Täytteen osalta sallitaan kaikki, mikä maistuu hyvältä. Pieniksi paloiksi leikattu stromboli sopii hyvin välipalaksi buffetissa, piknikillä tai lounaslaatikossa.

Table of contents
- 500 g Jauhot
- 7 g Kuivahiiva
- 2 EL Oliiviöljy
- Suola
- 250 ml haalea vesi
- 50 g Oliivit
- 125 g Mozzarella
- 10 Kirsikkatomaatit
- 1 Kesäkurpitsa
- 6 Kuivatut tomaatit
- 30 g Männynpähkinät, pannulla paahdettu
- 20 Lehti Basilika
- 3 EL Siivilöidyt tomaatit
- 50 g Parmesaanijuusto, raastettu
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Siivilöi jauhot kasaan työtasolle. Tee jauhoihin kuoppa kädelläsi tai lusikalla ja lisää öljy, hiukan veteen liuotettu hiiva ja ripaus suolaa.
- Step 2Vaivaa taikina hyvin ja muodosta tasainen pallo. Aseta pallo kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota 1-2 tuntia.
- Step 3Valmistele täyte puolittamalla oliivit ja kirsikkatomaatit ja kuutioimalla mozzarella, kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki tämä suuressa kulhossa tomaattisoseen, pinjansiementen, parmesaanin ja basilikan kanssa.
- Step 4Kun taikina on levännyt, ota se pois kulhosta, vaivaa sitä uudelleen muutaman minuutin ajan ja jaa se neljään osaan.
- Step 5Muotoile kämmenilläsi jokainen taikinapala noin 17 x 24 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi.
- Step 6Levitä täyte taikinan päälle. Jätä noin 6 cm:n reunus ympäriinsä.
- Step 7Leikkaa taikina 2 cm:n välein reunasta täytteeseen.
- Step 8Taita taikinakaistaleet täytteen päälle ja anna rullan kohota vielä 20 minuuttia kostealla liinalla peitettynä.
- Step 9Paista stromboleita 200 °C:n esilämmitetyssä uunissa 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Onko sinulla kysyttävää tästä Stromboli-reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!
Tämän pizzasämpylän nimi tulee Stromboli-tulivuoresta. 1950-luvulla tehtiin kuuluisa elokuva “Stromboli”, jossa esiintyi Ingrid Bergmann, ja silloin keksittiin myös rullattu pizzaleipä.
Resepti ei kuitenkaan ole alun perin italialainen, vaan se on peräisin Amerikasta. Philadelphiassa 1950-luvulla italialaisjuurinen ravintoloitsija alkoi myydä käärittyä pizzataikinaa, jonka täytteenä oli kinkkua, juustoa ja paprikaa. Hän antoi luomukselleen nimen “Stromboli”.
PS: Eivätkö nämä strombolit ole oikea resepti sinulle? Tutustu sitten Fräulein K sanoo ja -sivuston strombolivaihtoehtoihin. Niissä on herkullisia täytteitä, joissa on kinkkua ja sieniä tai basilika-pestoa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment