Siivilöi jauhot kasaan työtasolle. Tee jauhoihin kuoppa kädelläsi tai lusikalla ja lisää öljy, hiukan veteen liuotettu hiiva ja ripaus suolaa.
Vaivaa taikina hyvin ja muodosta tasainen pallo. Aseta pallo kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota 1-2 tuntia.
Täyte
Valmistele täyte puolittamalla oliivit ja kirsikkatomaatit ja kuutioimalla mozzarella, kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki tämä suuressa kulhossa tomaattisoseen, pinjansiementen, parmesaanin ja basilikan kanssa.
Muotoile ja paista strombolit
Kun taikina on levännyt, ota se pois kulhosta, vaivaa sitä uudelleen muutaman minuutin ajan ja jaa se neljään osaan.
Muotoile kämmenilläsi jokainen taikinapala noin 17 x 24 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi.
Levitä täyte taikinan päälle. Jätä noin 6 cm:n reunus ympäriinsä.
Leikkaa taikina 2 cm:n välein reunasta täytteeseen.
Taita taikinakaistaleet täytteen päälle ja anna rullan kohota vielä 20 minuuttia kostealla liinalla peitettynä.
Paista stromboleita 200 °C:n esilämmitetyssä uunissa 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.