- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Salsiccian resepti suolaiselle risotolle
Tässä reseptissä kermainen, pehmeä risotto kohtaa suolaisen salsiccian. Suolainen herkku ja herkullinen sielunruoka kylmempinä päivinä.

Table of contents
Kermainen risotto kohtaa suolaisen salsiccian. Herkullinen italialainen ruokalaji kylmempiin päiviin.
Ingredients
- 3 Salsiccia-makkarat
- 3 EL Oliiviöljy
- 1 Valkosipulin kynsi
- 1 pieni sipuli
- 350 g Carnaroli-riisi
- 100 ml Valkoviini, , kuiva
- 500 ml Naudanliha- tai vihannesliemi , , kuuma
- 1 Covenant lehtipersilja, , pieni
- 100 g Parmesaanijuusto
- 40 g Voi
- Suola
- Pippuri
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Irrota makkaran liha nahasta. Paista pannulla kuoritun valkosipulinkynnen kanssa 1 rkl oliiviöljyssä rapeaksi. Laita sitten sivuun.
- Step 2Kuutioi sipuli hienoksi ja paista se 2 rkl oliiviöljyssä suurella pannulla. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää riisi ja paista 1 minuutti. Kuullota sitten valkoviinillä.
- Step 3Lisää nyt salsiccia pannulle ja sekoita kaikki hyvin. Kaada liemi vähitellen risottoon kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin usein, jotta mikään ei pala pohjaan.
- Step 4Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
- Step 5Hienonna persilja ja raasta parmesaani. Säilytä hieman parmesaania ja persiljaa koristeeksi. Sekoita molemmat yhdessä voin kanssa juuri ennen kypsennysajan loppua, eli kun riisinjyvät ovat melkein kypsiä.
- Step 6Järjestä lautasille. Mausta karkealla pippurilla ja ripottele päälle parmesaania. Koristele persiljalla.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment