Irrota makkaran liha nahasta. Paista pannulla kuoritun valkosipulinkynnen kanssa 1 rkl oliiviöljyssä rapeaksi. Laita sitten sivuun.
Kuutioi sipuli hienoksi ja paista se 2 rkl oliiviöljyssä suurella pannulla. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää riisi ja paista 1 minuutti. Kuullota sitten valkoviinillä.
Lisää nyt salsiccia pannulle ja sekoita kaikki hyvin. Kaada liemi vähitellen risottoon kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin usein, jotta mikään ei pala pohjaan.
Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
Hienonna persilja ja raasta parmesaani. Säilytä hieman parmesaania ja persiljaa koristeeksi. Sekoita molemmat yhdessä voin kanssa juuri ennen kypsennysajan loppua, eli kun riisinjyvät ovat melkein kypsiä.
Järjestä lautasille. Mausta karkealla pippurilla ja ripottele päälle parmesaania. Koristele persiljalla.