Risottoresepti – perusresepti Italiasta

Risoton perusreseptillä on loputtomasti muunnelmia. Perusreseptillämme voit valmistaa kermaisen, kiiltävän ja lumivalkoisen risoton. Tämä risotto bianco on yksi italialaisista primi piatteista, mikä tarkoittaa, että se tarjoillaan pienenä, itsenäisenä alkuruokana. Se sopii kuitenkin myös erittäin hyvin lisäkkeeksi esimerkiksi pataruoan tai italialaisen makkaran kanssa. Risotto on myös itsenäinen pääruoka, joka täyttää kaikki hetkessä. Yhdistä resepti yksinkertaisesti suosikkiraaka-aineisiisi. […]

From Jens 3 Min Reading time

Risottoresepti – perusresepti Italiasta

Print Recipe
3
Perusreseptillämme voit valmistaa kermaisen, kiiltävän, lumivalkoisen risoton. Tämä kuuluu Italiassa primi piatti -ruokiin, mikä tarkoittaa, että se tarjoillaan pienenä, itsenäisenä alkuruokana. Se sopii kuitenkin myös erittäin hyvin lisäkkeeksi esimerkiksi pataruoan tai italialaisen makkaran kanssa.
4
Ingredients
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kiehauta kasvisliemi. Sen on oltava todella kuumaa.
  2. Step 2
    Kuori ja kuutioi salottisipulit.
  3. Step 3
    Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota salottisipulit. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää riisi ja paista 1-2 minuuttia.
  4. Step 4
    Kaada joukkoon viini ja hauduta, kunnes se on lähes kiehunut.
  5. Step 5
    Lisää kauhallinen kasvislientä risottoon ja hauduta. Toista, kunnes kaikki liemi on vähennetty ja riisijyvät ovat al dente. Sekoita uudelleen ja uudelleen.
  6. Step 6
    Kun viimeinen kauhallinen lientä on risotossa, sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja voi, jotta riisi saa kermaisen kiiltävän oloisen.
  7. Step 7
    Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Step 8
    Vinkki: Suosittelemme maustamaan risoton suolalla ja pippurilla vasta aivan lopuksi. Parmesaani ja liemi tuovat jo niin paljon makua, että joskus ruokaan ei tarvita lainkaan lisää suolaa.
Do you like the recipe?
Carnaroli Reis
Carnaroli – risottoriisi

“Riisin kuninkaalla” voit loihtia kermaisia risottoja, joissa on rakeista ja pureskeltavaa riisiä. Keskikokoisella riisinjyvällä on erinomaiset kypsennysominaisuudet, ja se imee mausteiden makuja erityisen hyvin.

Risottoriisi

Ihanteelliset riisityypit risottoreseptiä varten

Kaikista riisinjyvistä ei saa hyvää risottoa. Pitkäjyväisellä riisillä, kuten basmatilla tai jasmiiniriisillä, ei pääse kovin pitkälle risoton kanssa. Myöskään tavallinen keittopussissa oleva keitetty riisi ei sovellu. Risotto on valmistettava pyöreäjyväisestä riisistä, sillä vain siinä on riittävästi tärkkelystä, jotta risotto olisi lopulta todella kermainen.

Ihanteellisia ja alkuperäisiä italialaisia riisilajikkeita ovat Carnaroli, Arborio, Vialone Nano tai Baldo. Jos haluat tietää tarkalleen, mikä riisi sopii mihinkin risottoon , katso täältä!

Risoton perusreseptillä on loputtomasti muunnelmia.

Perusreseptillämme voit valmistaa kermaisen, kiiltävän ja lumivalkoisen risoton. Tämä risotto bianco on yksi italialaisista primi piatteista, mikä tarkoittaa, että se tarjoillaan pienenä, itsenäisenä alkuruokana. Se sopii kuitenkin myös erittäin hyvin lisäkkeeksi esimerkiksi pataruoan tai italialaisen makkaran kanssa.

Risotto on myös itsenäinen pääruoka, joka täyttää kaikki hetkessä. Yhdistä resepti yksinkertaisesti suosikkiraaka-aineisiisi. Mielikuvitukselle ei ole rajoja! Italiasta löydät yhdistelmiä, joissa on sahramia (risotto alla milanese), mereneläviä, tomaatteja, pinaattia ja gorgonzolaa, herkkusieniä, tryffeleitä tai fenkolia, parsaa, kurpitsaa tai retiisiä…

Probier Kürbis Risotto

Risotto: kysymys johdonmukaisuudesta

Risotto valmistetaan perinteisesti suuressa, avoimessa kattilassa sekoittaen. Perusreseptimme antaa sinulle ohjeet ruokalajiin, joka onnistuu varmasti. Risottosi tarkka koostumus on kuitenkin makuasia. Yleisesti ottaen se on melko yksinkertaista.

Jos risottosta uhkaa tulla liian kuiva, lisää vain hieman lisää lientä. Jos haluat, että se on vielä nestemäisempää, lisää vain hieman lisää lientä. Italiassa tätä kutsutaan nimellä “all onda” eli aaltoileva.

Kermainen risotto
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 3 äänistä (3 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields