Kiehauta kasvisliemi. Sen on oltava todella kuumaa.
Kuori ja kuutioi salottisipulit.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota salottisipulit. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää riisi ja paista 1-2 minuuttia.
Kaada joukkoon viini ja hauduta, kunnes se on lähes kiehunut.
Lisää kauhallinen kasvislientä risottoon ja hauduta. Toista, kunnes kaikki liemi on vähennetty ja riisijyvät ovat al dente. Sekoita uudelleen ja uudelleen.
Kun viimeinen kauhallinen lientä on risotossa, sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja voi, jotta riisi saa kermaisen kiiltävän oloisen.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Suosittelemme maustamaan risoton suolalla ja pippurilla vasta aivan lopuksi. Parmesaani ja liemi tuovat jo niin paljon makua, että joskus ruokaan ei tarvita lainkaan lisää suolaa.