Risotto Milanese – Resepti

Reseptissä opit tekemään risotto Milanesen itse, ja siinä on myös kuvitetut ohjeet. Löydät myös vinkkejä oikeisiin ainesosiin. Näiden tietojen avulla voit valmistaa tämän poikkeuksellisen maukkaan ruokalajin: värikkään ja tyylikkään, erityisen kermaisen ja samettisen. Mennään!

From Jens 3 Min Reading time

Sahramirisotto Milanolaiseen tapaan

Print Recipe
2
Tämä on resepti risotto Milanese ilman luuydinluita. Voit lukea, miten se valmistetaan luuydinluiden kanssa alempana artikkelissa.
4
Ingredients
  • 1 l Naudanlihaliemi
  • 2 Salottisipulit
  • 4 EL Oliiviöljy
  • 300 g Risottoriisi, Carnaroli
  • 100 ml Valkoviini, kuiva
  • 25 Sahramilangat, vaihtoehtoisesti 1 tl sahramijauhetta
  • 3 EL Vesi
  • 4 EL Parmesaanijuusto, raastettu
  • 100 g Voi, kylmä
  • Suola
Prep Time 5 minutes
Cook Time 24 minutes
Liotusaika sahrami 6 hours
Total Time 6 hours 29 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Laita sahramilangat ensin pieneen kulhoon ja peitä vedellä. Peitä ja anna hautua vähintään 6 tuntia.
  2. Step 2
    Kiehauta liemi kattilassa. Sammuta sitten liesi.
  3. Step 3
    Kuori ja hienonna salottisipulit.
  4. Step 4
    Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja kuullota salottisipulit siinä. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää riisi ja paista 1-2 minuuttia.
  5. Step 5
    Kaada joukkoon viini ja hauduta, kunnes se on haihtunut.
  6. Step 6
    Kaada kauhallinen lientä risottoon ja odota, että neste on imeytynyt, ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen lientä. Sekoita koko ajan hyvin. Lisää vähitellen kaikki liemi tällä tavoin.
  7. Step 7
    Kun riisi on melkein kypsää, lisää sahrami ja infuusio. Sekoita hyvin ja keitä riisi loppuun, lisää tarvittaessa suolaa.
  8. Step 8
    Kun riisinjyvät ovat al dente, ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja voi, jotta riisistä tulee kermaista ja kiiltävää.
Do you like the recipe?
Weißwein Malvasia zum Risotto
Malvasia Puglia IGP – Valkoviini

Tuoksuva, kevyt ja sitruunankeltainen! Tämän nuoren viinin herkkä tuoksu on kooste bongarikukasta ja hunajamelonista. Se kutittelee makua eloisalla hapokkuudella ja raikkailla sitruunan ja greippikuoren sävyillä.

Alkuperäisen keittäminen luuydinluiden kanssa

Perinteisessä milanolaisessa keittiössä rasvainen luuydin on olennainen osa risotto alla Milanesea. Luuydin sulaa kattilassa ja antaa risottolle lisää makua ja silkkisen rakenteen.

Nykyään ruokaa valmistetaan usein ilman luuydinluita , koska se on nopeampaa ja yksinkertaisempaa ilman niitä. Monet ihmiset ovat myös terveystietoisempia ja välttävät eläintuotteita.

Jos haluat valmistaa reseptin perinteisesti, korvaa oliiviöljy edellä olevan reseptin vaiheessa 4 2-3 luuydinluulla. Ja näin teet sen:

  • Laita luuydinluut kattilaan kiehuvaan veteen ja hauduta lyhyesti (1-2 minuuttia), jotta mahdolliset epäpuhtaudet poistuvat. Poista luuydin puristamalla se luista pienellä lusikalla.
  • Sulata luuydin suuressa kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on hieman vaahtoavaa. Voit halutessasi lisätä ruokalusikallisen voita antamaan lisämaustetta. Jatka sitten kuten reseptissä salottisipulin ja riisin kanssa.

Sahrami tekee risotosta milanolaisen.

Risotto alla Milanesen tyypillinen maku tulee sahramista, joka antaa ruokalajille lämpimän sävyn ja kullankeltaisen värin. Monet arvostavat sen erehtymättömän makua, joka erottuu selvästi muista mausteista.

Milanossa käytetään perinteisesti sahramilankoja sahramijauheen sijasta, koska niiden aromi ja väri ovat voimakkaampia. Sahramijauheella on kuitenkin myös etuja. Sitä voi käyttää heti, koska säikeitä ei tarvitse liottaa 6 tuntia ja jauhe liukenee tasaisemmin.

Sahrami on herkkä kuumuudelle, joten se tulisi lisätä vasta kypsennysajan loppupuolella. Näin estetään sahramin maun häviäminen ja varmistetaan, että risoton väri säilyy voimakkaana.

Herkullinen risotto sahramin kanssa
Carnaroli-riisi risottoa varten

Mikä riisi on parasta?

Jos haluat perinteisen risotto alla Milanesen aidon maun ja rakenteen, suosittelemme Carnaroli-riisiä. Tämä lajike tunnetaan suurista, tärkkelyspitoisista jyvistä, jotka säilyttävät kypsennyksen aikana kermaisen koostumuksen ja ovat samalla kiinteitä purtaviksi. Jos haluat tietää lisää erilaisista italialaisista riisityypeistä, lue lisää täältä !

Miten tarjoilla risotto Milanese kuten Milanossa

Sahramirisotto koristellaan lautaselle usein tuoreella, hienonnetulla persiljalla tai sahramilangalla. Milanolaiset haluavat myös raastaa parmesaania ruokalajin päälle pöydässä.

Klassinen lisuke Milanese-risottoon on ossobuco. Nämä ovat haudutettuja vasikanreisi viipaleita, jotka on maistettu herkullisessa tomaatti-, valkoviini- ja vihanneskastikkeessa.

Ossobuco ja risotto milanesea
Sekoita risotto aina hyvin

5 vinkkiä täydelliseen koostumukseen ja makuun

  • Sekoita, sekoita, sekoita: Näin riisi kypsyy tasaisesti ja vapauttaa tärkkelyksensä, mikä lisää kermaisuutta.
  • Käytä kuumaa lientä: Jos käytät kylmää lientä, keittäminen keskeytyy, eikä lopputulos ole täysin kermainen.
  • Sahrami: lisätään aina lopuksi.
  • al dente: Keitä riisiä vain, kunnes se on vielä pureskeltavaa riisinjyvän keskeltä.
  • mantecare: Jos haluat kiiltävän ja kermaisen risoton, sekoita aina lopuksi joukkoon hieman kylmää voita.

Risotto Milanese – kuvitetut ohjeet

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 2 äänistä
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields