Laita sahramilangat ensin pieneen kulhoon ja peitä vedellä. Peitä ja anna hautua vähintään 6 tuntia.
Kiehauta liemi kattilassa. Sammuta sitten liesi.
Kuori ja hienonna salottisipulit.
Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja kuullota salottisipulit siinä. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää riisi ja paista 1-2 minuuttia.
Kaada joukkoon viini ja hauduta, kunnes se on haihtunut.
Kaada kauhallinen lientä risottoon ja odota, että neste on imeytynyt, ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen lientä. Sekoita koko ajan hyvin. Lisää vähitellen kaikki liemi tällä tavoin.
Kun riisi on melkein kypsää, lisää sahrami ja infuusio. Sekoita hyvin ja keitä riisi loppuun, lisää tarvittaessa suolaa.
Kun riisinjyvät ovat al dente, ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja voi, jotta riisistä tulee kermaista ja kiiltävää.