Risotto burratan ja gamberettien kanssa – italialainen resepti

Tämä resepti risottoon burratan kanssa on tyylikäs pieni alkupala juhla-aterialle tai kevyt pääruoka vihreän salaatin kanssa. Risotto burratan ja katkarapujen kanssa resepti Annoksia: 4 henkilöä Valmistelu: 20 min Kypsennysaika: 20 min Kokonaisaika: 40 minuuttia Taso: keskitaso Ainesosat 240 g Carnaroli-riisiä 150 g burrataa 1 pieni munakoiso 1 rkl jauhoja 20 katkarapua ilman kuorta 1,5 litraa […]

From Jens 2 Min Reading time

Risotto burratan ja katkarapujen kanssa resepti

Print Recipe
1
Tämä resepti risottoon burratan kanssa on tyylikäs pieni alkupala juhla-aterialle tai kevyt pääruoka vihreän salaatin kanssa.
4 annokset
Ingredients
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leikkaa munakoiso noin 2 cm:n kuutioiksi ja päällystä se jauhoilla. Kuutioi myös burrata.
  2. Step 2
    Kuullota riisiä pienessä kattilassa 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten vähitellen kasvisliemi. Hauduta 15-18 minuuttia kermaisen risoton aikaansaamiseksi.
  3. Step 3
    Kun risotto kiehuu, sekoita 1 rkl soijakastiketta ja organo marinadiksi. Paista paneroituja munakoisokuutioita kuumassa öljyssä 3-4 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja sekoita sitten marinadiin.
  4. Step 4
    Paista katkarapuja varovasti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes ne ovat keskeltä läpikuultavia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Step 5
    Ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon burrata. Mausta tarvittaessa suolalla.
  6. Step 6
    Jaa risotto lautasille ja koristele katkaravuilla ja munakoisokuutioilla.
Do you like the recipe?

Risotto burratan ja katkarapujen kanssa resepti

  • Annoksia: 4 henkilöä
  • Valmistelu: 20 min
  • Kypsennysaika: 20 min
  • Kokonaisaika: 40 minuuttia
  • Taso: keskitaso
Risottoa katkarapujen ja munakoison kanssa

Risotto con burrata, melanzane arrostite e gamberi rossi

Ainesosat

  • 240 g Carnaroli-riisiä
  • 150 g burrataa
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 rkl jauhoja
  • 20 katkarapua ilman kuorta
  • 1,5 litraa vihanneslientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Paistamiseen tarkoitettu öljy, esim. maapähkinäöljy
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl oreganoa
  • Suolaa ja vastajauhettua pippuria
Burrata-pallo risottoa varten

Lumivalkoinen burrata tekee risotosta verrattoman kermaisen.

Valmistelu

  1. Leikkaa munakoiso noin 2 cm:n kuutioiksi ja päällystä se jauhoilla. Kuutioi myös burrata.
  2. Kuullota riisiä pienessä kattilassa 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten vähitellen kasvisliemi. Hauduta 15-18 minuuttia kermaisen risoton aikaansaamiseksi.
  3. Kun risotto kiehuu, sekoita 1 rkl soijakastiketta ja organo marinadiksi. Paista paneroituja munakoisokuutioita kuumassa öljyssä 3-4 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja sekoita sitten marinadiin.
  4. Paista katkarapuja varovasti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes ne ovat keskeltä läpikuultavia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon burrata. Mausta tarvittaessa suolalla.
  6. Jaa risotto lautasille ja koristele katkaravuilla ja munakoisokuutioilla.
Paistettu munakoiso pannulla

Paista munakoisokuutiot runsaassa öljyssä.

Tämä resepti risottoon burratan kanssa on primo piatto, erittäin tyylikäs pieni alkupala juhla-aterialle. Jos lisäät siihen paahdettua vihreää parsaa tai tout-salaattia, reseptistä saa myös kevyen pääruoan.

Ruoka on muuten saanut inspiraationsa italialaiselta Michelin-tähdellä palkatulta keittiömestarilta Angelo Sabatellilta. Hänen Michelin-tähdellä palkittu ravintolansa sijaitsee burratan kotimaassa, Apuliassa. Formaggi pugliesi, Apulian juustoerikoisuudet, kuten mozzarella ja burrata, ovat hänen ruokalistallaan avainasemassa. Hän antoi meille tämän reseptin Gustinin kokkaamiseen, kun söimme kerran hänen luonaan. Ripaus Michelin-tähden keittiötä kotona – erittäin helppo valmistaa. Kokeile sitä!

Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa oman burrata-reseptisi kanssamme? Kirjoita sitten vain nopea kommentti alle! Otamme mielellämme vastaan myös kritiikkisi!

Paistettuja katkarapuja ja gamberettia

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields