- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Risotto burratan ja gamberettien kanssa – italialainen resepti
Tämä resepti risottoon burratan kanssa on tyylikäs pieni alkupala juhla-aterialle tai kevyt pääruoka vihreän salaatin kanssa. Risotto burratan ja katkarapujen kanssa resepti Annoksia: 4 henkilöä Valmistelu: 20 min Kypsennysaika: 20 min Kokonaisaika: 40 minuuttia Taso: keskitaso Ainesosat 240 g Carnaroli-riisiä 150 g burrataa 1 pieni munakoiso 1 rkl jauhoja 20 katkarapua ilman kuorta 1,5 litraa […]

- 240 g Carnaroli-riisi
- 150 g Burrata
- 1 pieni munakoiso
- 1 1 rkl jauhoja
- 20 Katkaravut ilman kuorta
- 1,5 l Kasvisliemi
- 2 rkl oliiviöljyä
- Öljy friteerausta varten, esim. maapähkinäöljy
- 1 Rkl soijakastiketta
- 1/2 tl kuivattua oreganoa
- Suola
- Pippuri
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Leikkaa munakoiso noin 2 cm:n kuutioiksi ja päällystä se jauhoilla. Kuutioi myös burrata.
- Step 2Kuullota riisiä pienessä kattilassa 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten vähitellen kasvisliemi. Hauduta 15-18 minuuttia kermaisen risoton aikaansaamiseksi.
- Step 3Kun risotto kiehuu, sekoita 1 rkl soijakastiketta ja organo marinadiksi. Paista paneroituja munakoisokuutioita kuumassa öljyssä 3-4 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja sekoita sitten marinadiin.
- Step 4Paista katkarapuja varovasti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes ne ovat keskeltä läpikuultavia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Step 5Ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon burrata. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Step 6Jaa risotto lautasille ja koristele katkaravuilla ja munakoisokuutioilla.
Risotto burratan ja katkarapujen kanssa resepti
- Annoksia: 4 henkilöä
- Valmistelu: 20 min
- Kypsennysaika: 20 min
- Kokonaisaika: 40 minuuttia
- Taso: keskitaso

Risotto con burrata, melanzane arrostite e gamberi rossi
- 240 g Carnaroli-riisiä
- 150 g burrataa
- 1 pieni munakoiso
- 1 rkl jauhoja
- 20 katkarapua ilman kuorta
- 1,5 litraa vihanneslientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- Paistamiseen tarkoitettu öljy, esim. maapähkinäöljy
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl oreganoa
- Suolaa ja vastajauhettua pippuria

Lumivalkoinen burrata tekee risotosta verrattoman kermaisen.
Valmistelu
- Leikkaa munakoiso noin 2 cm:n kuutioiksi ja päällystä se jauhoilla. Kuutioi myös burrata.
- Kuullota riisiä pienessä kattilassa 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten vähitellen kasvisliemi. Hauduta 15-18 minuuttia kermaisen risoton aikaansaamiseksi.
- Kun risotto kiehuu, sekoita 1 rkl soijakastiketta ja organo marinadiksi. Paista paneroituja munakoisokuutioita kuumassa öljyssä 3-4 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja sekoita sitten marinadiin.
- Paista katkarapuja varovasti pannulla 1 rkl oliiviöljyssä, kunnes ne ovat keskeltä läpikuultavia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon burrata. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Jaa risotto lautasille ja koristele katkaravuilla ja munakoisokuutioilla.

Paista munakoisokuutiot runsaassa öljyssä.
Tämä resepti risottoon burratan kanssa on primo piatto, erittäin tyylikäs pieni alkupala juhla-aterialle. Jos lisäät siihen paahdettua vihreää parsaa tai tout-salaattia, reseptistä saa myös kevyen pääruoan.
Ruoka on muuten saanut inspiraationsa italialaiselta Michelin-tähdellä palkatulta keittiömestarilta Angelo Sabatellilta. Hänen Michelin-tähdellä palkittu ravintolansa sijaitsee burratan kotimaassa, Apuliassa. Formaggi pugliesi, Apulian juustoerikoisuudet, kuten mozzarella ja burrata, ovat hänen ruokalistallaan avainasemassa. Hän antoi meille tämän reseptin Gustinin kokkaamiseen, kun söimme kerran hänen luonaan. Ripaus Michelin-tähden keittiötä kotona – erittäin helppo valmistaa. Kokeile sitä!
Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa oman burrata-reseptisi kanssamme? Kirjoita sitten vain nopea kommentti alle! Otamme mielellämme vastaan myös kritiikkisi!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment