Resepti Gustinin keittiöstä: Kurpitsaraviolia salviavoin kanssa

Nyt on kurpitsakausi, joten tartuimme tilaisuuteen ja teimme toimistolla omia kurpitsaravioleja.

From Jens 2 Min Reading time

Kotitekoiset kurpitsaravioli

Mukaan on otettava aikaa, jotta pastataikina ehtii kohota ja kurpitsan hedelmäliha irtoaa kurpitsasta. Mutta mahtava maku ja tyytyväisyys siitä, että olet valmistanut kaiken itse tyhjästä, tekevät vaivasta vaivan arvoisen.

Kurpitsa ravioli askel askeleelta ohjeet
Vaiheittainen kurpitsa ravioli

Kurpitsaraviolien ainekset

+ pastataikina, resepti löytyy myös reseptikokoelmastamme. Varmista, että käytät italialaista 00-tyyppistä jauhoa (Caputo tai Tre Grazie); ero on selvästi havaittavissa.

Kurpitsa ravioli

Print Recipe
2
4 Henkilöt
Ingredients
  • 1 Sipuli , hienonnettu
  • 2 Varpaat Valkosipuli , hienonnettu
  • 1 TL Soijakastike
  • 1 TL tuoretta salviaa , Kevyesti hienonnettu
  • 600 g kiinteä kurpitsasose , esim. Hokkaidon kurpitsasta.
  • 100 g Parmesaania tai Grana Padanoa , vastaraastettu
  • 50 g Korppujauhot
  • Suolaa ja pippuria , maun mukaan
  • 2 Suuret munanvalkuaiset
  • 3 EL Voi
  • 1 EL Oliiviöljy
  • Salviavoita varten:
  • 100 g Voi
  • 16 Lehdet tuoretta salviaa
Prep Time 1 hour
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Valmista pastataikina reseptin mukaan (ks. edellä).
  2. Step 2
    Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota noin 10 minuuttia. Lisää soijakastike ja hienonnettu salvia ja kypsennä kovalla lämmöllä vielä 3-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita sitten kurpitsasose, parmesaani ja korppujauhot joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kananmunan valkuainen ja laita sivuun. Kauli pastataikina tai litistä se pastakoneella ja leikkaa noin 8 cm:n suikaleiksi (leikkurin halkaisijasta riippuen).
  3. Step 3
    Aseta päälle ruokalusikallinen täytettä noin 10 cm:n välein. Aseta toinen kerros pastataikinasuikaleita päälle, paina reunoja hieman alaspäin ja muotoile pastaleikkurilla pyöreiksi tai neliön muotoisiksi. Jos sinulla ei ole pastaleikkuria tai ravioli-muottia, voit myös leikata taikinasta neliöitä ja taittaa ne kolmioiksi. Sivele tällöin reunat munanvalkuaisella ja painele haarukalla.
  4. Step 4
    Kääri valmiit ravioolit kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1 tunniksi. (Voidaan myös pakastaa tässä vaiheessa!) Kypsennä pannu suolalla maustettua vettä kiehuvaksi, laita ravioli varovasti pannuun ja keitä, kunnes ne nousevat pinnalle. (Tämä kestää vain noin 3 minuuttia.) Valuta kevyesti.
  5. Step 5
    Salviavoin valmistamiseksi sulata voi pannulla keskilämmöllä, lisää salvianlehdet ja hauduta 2-3 minuuttia. Kaada salviavoi raviolien päälle, ripottele päälle hieman juustoa ja mustapippuria ja tarjoile.
Do you like the recipe?

Jos kurpitsatäytteestä jää vastoin odotuksia hieman yli, sitä voidaan rikastaa pienellä määrällä kananmunaa ja tehdä kurpitsapannukakkuja.

Kurpitsa ravioli Pinterest
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields