Ragù bianco – valkoinen bolognalainen juusto

Haluaisitko maukkaan vaihtoehdon Bolognese-ruoalle? Ilman tomaatteja? Keitä sitten Ragù Bianco! Tässä kastikkeessa on samaa makua, perinnettä ja mukavuutta kuin Bolognese-kastikkeessa, jota rakastamme niin paljon. Se on ajaton ruokalaji, joka sisältää italialaisen keittiön taidon. Ragù bianco on kuitenkin jotain erityistä, koska sitä ei vielä tunneta joka nurkalla.

From Jens 2 Min Reading time

Valkoinen Bolognese

Print Recipe
1
Pastakastike, jossa on eroa: ilman tomaatteja, mutta yhtä herkullista!
4
Ingredients
  • 300 g Sekoitettu jauheliha, sian-, vasikan- ja/tai kalkkunanliha- ja/tai kalkkunanlihajauhelihasta valmistettu jauheliha
  • 50 g Pancetta, kuutioina
  • 1 Sipuli, pieni
  • 1 Sellerin varsi
  • 1 Porkkana, pieni
  • 1 Valkosipulin kynsi
  • 20 g Voi, kylmä
  • 6 timjamin oksat
  • 100 ml Valkoviini
  • 200 ml Kasvisliemi
  • 2 EL Oliiviöljy
  • Suola
  • Pippuri
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumalla pannulla kuullota vihanneksia ja pancettaa kahdessa ruokalusikallisessa oliiviöljyä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta ripauksella suolaa ja timjamilla.
  2. Step 2
    Nosta sitten lämpötilaa ja lisää jauheliha pannulla olevaan seokseen. Paista sekoitellen, kunnes liha on hyvin ruskistunut. Hajota suuremmat lihakimpaleet lusikan kääntöpuolella.
  3. Step 3
    Kun liha on ruskistunut, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta valkoviinillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Vähennä lämpöä, lisää kasvisliemi ja hauduta ragua 10-15 minuuttia. Sekoita sitten kylmä voi kastikkeen sakeuttamiseksi.
Do you like the recipe?

Bolognese valkoisena

Ragù Bianco on herkullinen italialainen lihakastike, joka on tomaattiragùn tavoin peräisin Emilia-Romagnan alueelta. Punaisesta Bolognese-kastikkeesta poiketen ragù biancolle on ominaista valkoviinin ja kasvisliemen käyttö. Tämä seos antaa ruokalajille ainutlaatuisen rakenteen ja herkän maun, joka korostaa lihan makua.

Ragù Bianco on todellista hidasta ruokaa.

Ragù Bianco vaatii paljon rakkautta, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta valmistuksen aikana. Vihannesten hidas paistaminen ja nesteiden asteittainen lisääminen tehostavat makuja ja antavat ragulle täyteläisen koostumuksen. Eri lihalajien käyttö lisää osaltaan makujen monitahoisuutta.

Tarjoiluehdotus ja juomasuositus

Tuore pasta sopii parhaiten valkoisen ragun kanssa. Koska kastikkeessa itsessään ei ole paljon väriä, värikäs pasta sopii erityisen hyvin. Tässä reseptissä on käytetty kirkkaanvihreää pappardellea. Kaiken kruunasi ylimääräinen pecorinoraaste.

Todella maukas valkoviini, esimerkiksi Etelä-Tirolin Chardonnay, on loistava seuralainen. Mutta myös samettinen Ripasso Valpolicella tai Sangiovese sopivat hyvin tämän täyteläisen pastakastikkeen kanssa.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields