- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Ragù bianco – valkoinen bolognalainen juusto
Haluaisitko maukkaan vaihtoehdon Bolognese-ruoalle? Ilman tomaatteja? Keitä sitten Ragù Bianco! Tässä kastikkeessa on samaa makua, perinnettä ja mukavuutta kuin Bolognese-kastikkeessa, jota rakastamme niin paljon. Se on ajaton ruokalaji, joka sisältää italialaisen keittiön taidon. Ragù bianco on kuitenkin jotain erityistä, koska sitä ei vielä tunneta joka nurkalla.

- 300 g Sekoitettu jauheliha, sian-, vasikan- ja/tai kalkkunanliha- ja/tai kalkkunanlihajauhelihasta valmistettu jauheliha
- 50 g Pancetta, kuutioina
- 1 Sipuli, pieni
- 1 Sellerin varsi
- 1 Porkkana, pieni
- 1 Valkosipulin kynsi
- 20 g Voi, kylmä
- 6 timjamin oksat
- 100 ml Valkoviini
- 200 ml Kasvisliemi
- 2 EL Oliiviöljy
- Suola
- Pippuri
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kuumalla pannulla kuullota vihanneksia ja pancettaa kahdessa ruokalusikallisessa oliiviöljyä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta ripauksella suolaa ja timjamilla.
- Step 2Nosta sitten lämpötilaa ja lisää jauheliha pannulla olevaan seokseen. Paista sekoitellen, kunnes liha on hyvin ruskistunut. Hajota suuremmat lihakimpaleet lusikan kääntöpuolella.
- Step 3Kun liha on ruskistunut, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta valkoviinillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Vähennä lämpöä, lisää kasvisliemi ja hauduta ragua 10-15 minuuttia. Sekoita sitten kylmä voi kastikkeen sakeuttamiseksi.
Bolognese valkoisena
Ragù Bianco on herkullinen italialainen lihakastike, joka on tomaattiragùn tavoin peräisin Emilia-Romagnan alueelta. Punaisesta Bolognese-kastikkeesta poiketen ragù biancolle on ominaista valkoviinin ja kasvisliemen käyttö. Tämä seos antaa ruokalajille ainutlaatuisen rakenteen ja herkän maun, joka korostaa lihan makua.
Ragù Bianco on todellista hidasta ruokaa.
Ragù Bianco vaatii paljon rakkautta, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta valmistuksen aikana. Vihannesten hidas paistaminen ja nesteiden asteittainen lisääminen tehostavat makuja ja antavat ragulle täyteläisen koostumuksen. Eri lihalajien käyttö lisää osaltaan makujen monitahoisuutta.
Tarjoiluehdotus ja juomasuositus
Tuore pasta sopii parhaiten valkoisen ragun kanssa. Koska kastikkeessa itsessään ei ole paljon väriä, värikäs pasta sopii erityisen hyvin. Tässä reseptissä on käytetty kirkkaanvihreää pappardellea. Kaiken kruunasi ylimääräinen pecorinoraaste.
Todella maukas valkoviini, esimerkiksi Etelä-Tirolin Chardonnay, on loistava seuralainen. Mutta myös samettinen Ripasso Valpolicella tai Sangiovese sopivat hyvin tämän täyteläisen pastakastikkeen kanssa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment