Polpette – italialaiset lihapullat

Italialaiset lihapullat ovat helppoja ja nopeita valmistaa, ja ne sopivat mihin tahansa tilaisuuteen. Jauhelihan ja makkaranlihan sekoitus antaa niille ainutlaatuisen maun. Ne ovat pyöreitä, maukkaita ja mehukkaita. Ne paistetaan ja keitetään sitten tomaattikastikkeessa, jotta ne eivät hajoa ja säilyttävät muotonsa.

From Jens 2 Min Reading time

Polpette al sugo spagetin päällä

Print Recipe
1
Ehdoton pastaklassikko: italialaiset lihapullat maukkaassa tomaattikastikkeessa spagetin kanssa.
4
Equipment
  • 1 Kulho
  • 1 Pan
  • 2 Suuret ruukut
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuutioi leipä ja liota se maidossa.
  2. Step 2
    Poista salsiccian nahka ja laita makkaranliha kulhoon.
  3. Step 3
    Lisää kulhoon jauheliha, puristettu leipä, kananmuna, tomaattipyree ja kaikki mausteet. Sekoita seos hyvin ja vaivaa.
  4. Step 4
    Laita kulho jääkaappiin 3 tunniksi (mitä pidemmäksi aikaa, sen parempi) hautumaan.
  5. Step 5
    Muotoile seoksesta polpetteja eli pöytätennispallon kokoisia palloja ja sirottele ne jauhoihin.
  6. Step 6
    Kuumenna oliiviöljy kuumalla pannulla ja paista polpetteja, kunnes ne ovat rapeita joka puolelta.
Tomaattikastiketta varten
  1. Step 7
    Kun polpette-seos lepää, kuutioi sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hitaasti runsaassa oliiviöljyssä suurella pannulla.
  2. Step 8
    Kun valkosipuli ja sipulit ovat läpikuultavia, lisää passata seokseen. Mausta sitten suolalla ja pippurilla.
  3. Step 9
    Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä, kunnes se on puolittunut. Sekoita välillä.
  4. Step 10
    Lisää nyt polpette, timjami ja basilika ja hauduta miedolla lämmöllä kansi päällä 10 minuuttia.
Spagettia varten
  1. Step 11
    Kun kastike on melkein valmis, lisää suolaa veteen ja kiehauta. Keitä nyt spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
Do you like the recipe?

Polpette ovat Italiassa yhtä suosittuja kuin lihapullat täällä. Klassiseen polpetteen ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa reseptiä. Jokainen perhe tekee niitä hieman eri tavalla: pyöreitä tai litteitä, suuria tai pieniä.

Voit tietysti syödä pienet paistetut pallot sellaisenaan tai tehdä niistä polpette al sugo -tomaattikastikkeen kanssa. Tämä ruokalaji on erityisen suosittu lasten keskuudessa. Pallot tarjoillaan usein tuoreen leivän kanssa lopulliseksi “scarpettaksi”. Scarpetta tarkoittaa kastikkeen imeytymistä leivän kanssa.

Spagettilihapullat – Polpette al sugo Amerikassa

Spagetti polpette al sugon kanssa on sydämen resepti ja todellista sielunruokaa. Mutta ne eivät ole perinteisesti italialaisia. Joissakin Italian osissa pieniä lihapullia voi joskus löytää pizzan tai lasagnen seassa. Pastaversio on kuitenkin enemmän italialais-amerikkalaisen keittiön ruokalaji. Italialaiset siirtolaiset valmistivat sitä New Yorkissa 1800-luvun lopulla. Spagettilihapyöryköinä tarjoiltuna pyöreät lihapullat aloittivat tähtiuran Yhdysvaltojen lautasilla ja myöhemmin kaikkialla maailmassa.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields