Polentan resepti Italiasta

Polenta, sinä kullankeltainen maissin unelma! Resepti kermaiseen, täyttävään polentaan on aivan yksinkertainen! Sinun tarvitsee vain sekoittaa voimakkaasti!

From Jens 2 Min Reading time

Polenta – Resepti

Print Recipe
30
Italialainen polenta on hämmästyttävän helppo valmistaa, ja se onnistuu taatusti. Herkullinen lisuke.
4 annokset
Ingredients
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Suolaa vesi ja kiehauta.
  2. Step 2
    Lisää maito ja vähennä lämpötilaa.
  3. Step 3
    Sekoita maissijauho vähitellen joukkoon isolla puulusikalla.
  4. Step 4
    Keitä polentaa miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Sekoita muutaman minuutin välein, jotta mikään ei tartu pohjaan.
  5. Step 5
    Vähän ennen kypsennysajan loppua sekoita voi joukkoon ja mausta polenta parmesaanilla.
Do you like the recipe?
Parmesan
Parmesan DOP – kypsytetty 36 kuukautta

Juustojen rakeinen kuningas toimitetaan tyylikkäässä lahjapakkauksessa: tämä aito Parmigiano Reggiano on todellinen harvinaisuus 36 kuukauden kypsytysajallaan, ainutlaatuisella maullaan ja voimakkaalla aromillaan.

Polenta Michelin-tähden keittiössä

Mitä polenta tarkalleen ottaen on?

Polenta on kullankeltainen puuro, joka valmistetaan jauhetusta maissista eli maissirouheesta. Siihen lisätään vettä, maitoa ja joskus juustoa. Muutama vuosi sitten tämä aikoinaan köyhän miehen ruoka koki hämmästyttävän nousun Michelin-tähdillä palkittujen ravintoloiden herkuksi .

Polentan vinkit

  • Käytä polentan valmistukseen paksupohjaista pannua!
  • Voit lyhentää kypsennysaikaa ostamalla valmiiksi kypsennettyä maissipellavaa tai polentajauhoa.
  • Sekoita keitettäessä aina vain yhteen suuntaan. Tämä estää kokkareiden muodostumisen.
Herkullinen polenta

Polenta on tyypillistä Pohjois-Italiassa

Italian halki kulkee eräänlainen polenta-ekvaattori: polentaa syödään vain Pohjois-Italian alueilla. Esimerkiksi Piemontessa, Lombardiassa, Friulissa, Venetossa ja Trentinossa. Siellä ruoka on yksi keittiön kulmakivistä. Eteläitalialaiset pilkkaavatkin pohjoisitalialaisia hellästi “polentoneiksi”!

Näin ei kuitenkaan ole aina ollut, sillä maissi saapui Eurooppaan vasta Etelä-Amerikan tutkimusmatkailijoiden mukana vuodesta 1650 alkaen. Tuolloin tarjottiin jauhetuista härkäpavuista, kikherneistä tai tattarista valmistettuja puuroja. Maissi korvasi hyvin nopeasti kaikki nämä ainesosat. Maissipolentasta tuli tavallista.

Friulissa valmistetaan vielä nykyäänkin kolmenlaista polentaa: keltaista polentaa, vaaleasta maissijauhosta valmistettua valkoista polentaa ja tattarista valmistettua mustaa polentaa. Jälkimmäinen tarjoillaan pääasiassa voin tai anjoviksen kanssa, kun taas maissipolenta sopii hyvin grillatun ja paistetun kalan kanssa. Keltainen polenta on monipuolisin.

Maissia kutsutaan italialaisittain granoturcoksi – turkkilaiseksi maissiksi, koska maissia tuotiin maahan ja se saapui Venetsiaan laivalla.

Polenta Ideen entdecken

Polenta stesa ja muunnelmat

Polenta stesassa keitetty maissipuuro asetetaan kostutetulle puulautaselle, levitetään tasaiseksi ja päällystetään makkaroilla, tomaattikastikkeella tai liharagulla. Sitten puulauta asetetaan pöydän keskelle, ja kaikki ruokailijat ottavat haarukoillaan.

Polenta maistuu myös erittäin hyvältä, jos sen annetaan ensin jäähtyä, leikataan viipaleiksi ja paistetaan pannulla.

Getrocknete Tomaten perfekt zu Polenta
Kuivatut tomaatit – alkuperäiset italialaiset

Selezione Gustini -tuotemerkkiin kuuluvia Pomodori secchi -juustoja arvostetaan niiden voimakkaan aromin, ainutlaatuisen maun ja kirkkaan punaisen värin vuoksi. Makeat, mehukkaat ja pehmeät herkut antavat kastikkeille, salaateille, pizzoille ja monille tyypillisille primi piatteille italialaisen maun.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.54 30 äänistä (27 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields