Pinaattisalaatti mozzarellan kanssa – resepti

Pinaattisalaattia kutsutaan italiaksi nimellä insalata di spinaci. Pinaatti on maanläheinen ja maukas salaatti. Kermainen, pehmeä mozzarella ja sitruksinen kastike sopivat siihen täydellisesti. Ajattelitko aiemmin pinaattia blubbina? Tästä lähtien ajattelet pinaattia salaatiksi, lupaan sen!

From Jens 1 Min Reading time

Pinaattisalaatti mozzarellalla ja sitrushedelmäkastikkeella

Print Recipe
0
Pinaattisalaattia kutsutaan italiaksi nimellä insalata di spinaci. Pinaatti on maanläheinen ja maukas salaatti. Kermainen, pehmeä mozzarella ja sitruksinen kastike sopivat siihen täydellisesti.
4
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Valmista kastike
  1. Step 1
    Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita haarukalla tai pienellä vatkaimella, kunnes kastike emulgoituu.
Salaatti
  1. Step 2
    Pese pinaatti ja kuivaa se hyvin.
  2. Step 3
    Kuori greippi ja leikkaa fileet pois.
  3. Step 4
    Pese luumut ja leikkaa ne paloiksi.
  4. Step 5
    Leikkaa sipuli hienoiksi renkaiksi.
  5. Step 6
    Marinoi vihannekset ja hedelmät suuressa kulhossa kastikkeen kanssa.
  6. Step 7
    Jaa salaatti tarjoilulautasille tai kulhoihin ja lisää jokaisen annoksen päälle mozzarellapallo. Revi sitten kinkkuviipale sormilla ja koristele jokainen annos sillä.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Terveellinen pinaattisalaatti

Jo Kippari tiesi, että pinaatti tekee sinut vahvaksi. Pinaatti sisältää paljon foolihappoa, antioksidantteja ja kivennäisaineita. Reseptissä olevat appelsiinit ja greippi antavat C-vitamiinia ja kitkeriä aineita. Käytännössä tämä pinaattisalaatti on siis yhtä arvokas kuin vihreä smoothie.

On parasta ostaa luomupinaattia ja etsiä nuoria, mureita lehtiä. Pinaatin sesonki on keväällä (maalis-huhtikuussa) tai syksyllä. Silloin sitä saa tuoreena pellolta torilta.

Mozzarellan osalta pätee seuraava: jos haluat, että se maistuu todella hyvältä, sen on oltava tuoretta puhvelimozzarellaa. Saksalaisesta supermarketista ostettu juusto tuskin voi tarjota tätä ainutlaatuista makua ja kermaisen pehmeää koostumusta.

Salaatti sopii herkulliseksi iltapalaksi, mutta myös pastan tai pizza biancan lisukkeeksi.

PS: Jos pidät pinaattisalaatista, merkitse se Pinterestiin!

Pinaattisalaatti mozzarellan kanssa
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields