- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Parsapasta – vihreä carbonara
Parsa pasta in perfezione! Kun herkulliset vihreät parsat ovat keväällä sesongissa, ei ole mitään parempaa kuin yhdistää ne italialaiseen klassikkoon: carbonaraan.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Pese parsavarret ja leikkaa puumaiset päät pois. Leikkaa kärjet ja leikkaa ne pituussuunnassa kahtia. Leikkaa loput versot ohuiksi viipaleiksi. Viipaleet näyttävät kauniimmilta, jos käytät veistä vinosti.
- Step 2Kuutioi pancetta. Paista kuutiot suurella pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Kun ne ovat melkein kypsiä, paista puolitettuja parsankärkiä 3 minuuttia.
- Step 3Vatkaa munat isossa kulhossa, sekoita joukkoon juusto ja sulatettu pancetta.
- Step 4Keitä pasta suuressa kattilassa hyvin suolatussa vedessä. Lisää parsaviipaleet 5 minuuttia ennen pakkauksessa ilmoitetun kypsennysajan päättymistä.
- Step 5Valuta pasta ja lisää se valuen märkänä munaseokseen. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.
- Step 6Laita pöydälle itsepalvelua varten fior di sale -juustoa, juustoraastetta ja oliiviöljyä.
Do you like the recipe?
Jos vihreä spagetti carbonara ei sovi sinulle, voit käyttää alkuperäistä carbonara-reseptiä. Jos et tiennyt, carbonara on filosofia. Tästä artikkelista saat selville, mitkä ainesosat todella kuuluvat siihen ja mitä sinun on otettava huomioon sitä valmistettaessa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment