- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Papusalaatti tonnikalan kanssa – italialainen resepti
Loistava salaatti valkoisista pavuista, vihreistä pavuista ja tonnikalasta. Inspiraatio on peräisin Liguriasta. Rakastamme tätä salaattia, koska se on maalaismainen mutta samalla jotain todella erikoista.

Valkoinen ja vihreä papusalaatti tonnikalan ja yrttivinegretin kera. Terveellinen, nopea ja herkullinen resepti.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Liota valkoisia papuja yön yli runsaassa vedessä. Seuraavana päivänä huuhtele ja keitä 1 litran veden, laakerinlehden ja 2 hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa noin 1 1/2 tuntia. Valuta ja anna jäähtyä.
- Step 2Puhdista sillä välin vihreät pavut, leikkaa päät pois ja keitä runsaassa kiehuvassa suolatussa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat al dente. Huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta.
- Step 3Kuori ja puolita sipulit ja leikkaa ne hienoiksi renkaiksi. Valuta tonnikala siivilässä ja leikkaa se suuriksi paloiksi.
- Step 4Sekoita etikka, sokeri, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeseen. Sekoita oliiviöljy vähitellen joukkoon. Purista joukkoon loput valkosipulinkynsi.
- Step 5Sekoita valkoiset ja vihreät pavut, sipulit ja tonnikala keskenään.
- Step 6Pese ja kuutioi tomaatit ja lisää ne muiden ainesten joukkoon. Lisää halutessasi hienonnetut anjovisfileet. Kaada kastike päälle, ripottele päälle persiljaa, sekoita huolellisesti ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Do you like the recipe?
Papusalaatti ja muita italialaisia klassikoita palkokasvien kanssa
Usko tai älä, papusalaatti on tyypillisesti italialaista. Pavut ovat edelleen italialaisen keittiön kestosuosikki. Pastan ja pizzan lisäksi on kaikenlaisia herkullisia reseptejä, joissa on mukana palkokasveja.
Suosituimpia papuruokia ovat minestrone, toskanalainen papukeitto, pasta e fagioli, pasta vihreiden papujen ja peston kanssa tai jättiläispavut salsiccian kanssa.
Suositut italialaiset papulajikkeet
- Cannelini: Cannellini-pavut ovat pieniä, hieman munuaisenmuotoisia papusiemeniä, jotka ovat kuivattuja ja joiden säilyvyysaika on sen vuoksi hyvin pitkä. Ne ovat peräisin Italiasta, ja niiden väri on kermanvalkoinen. Kypsennettäessä ne ovat pörröisiä ja niiden maku on hieman pähkinäinen ja mieto. Ne näyttävät ruokahalua herättäviltä papusalaatissa.
- Fagiolini: Fagiolini on italialainen sana vihreille pavuille, kuten ne tunnetaan myös Saksassa. Italiassa niitä tarjoillaan usein salaateissa tai pastan kanssa sekoitettuina.
- Borlottipavut: Borlottipavut ovat erityisen suosittuja Pohjois-Italiassa. Papujen kuivatut siemenet syödään. Ne ovat punaisen ja valkoisen värisiä, ja ne ovat erityisen kauniita katsella. Kypsennettäessä ne muuttuvat ruskeiksi. Ne sisältävät paljon rautaa, ja Italiassa ne tarjoillaan usein lyhyen pastan ja kevyen tomaattikastikkeen kanssa.

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment