Liota valkoisia papuja yön yli runsaassa vedessä. Seuraavana päivänä huuhtele ja keitä 1 litran veden, laakerinlehden ja 2 hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa noin 1 1/2 tuntia. Valuta ja anna jäähtyä.
Puhdista sillä välin vihreät pavut, leikkaa päät pois ja keitä runsaassa kiehuvassa suolatussa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat al dente. Huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta.
Kuori ja puolita sipulit ja leikkaa ne hienoiksi renkaiksi. Valuta tonnikala siivilässä ja leikkaa se suuriksi paloiksi.
Sekoita etikka, sokeri, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeseen. Sekoita oliiviöljy vähitellen joukkoon. Purista joukkoon loput valkosipulinkynsi.
Sekoita valkoiset ja vihreät pavut, sipulit ja tonnikala keskenään.
Pese ja kuutioi tomaatit ja lisää ne muiden ainesten joukkoon. Lisää halutessasi hienonnetut anjovisfileet. Kaada kastike päälle, ripottele päälle persiljaa, sekoita huolellisesti ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.