Panna cotta – italialainen kermavanukas

Panna cotta, Italiasta peräisin oleva kiinteä kermavanukas, maistuu hyvältä sellaisenaan tai mansikka-, mango- tai vadelmasoseen kanssa. Myös suklaa- tai kinuskikastike sopii hyvin sen kanssa. Jälkiruoan perusresepti ei ole lainkaan vaikea.

From Jens 1 Min Reading time

Mansikka panna cotta

Print Recipe
2
Panna cotta, Italiasta peräisin oleva kiinteä kermavanukas, maistuu hyvältä sellaisenaan tai mansikka-, mango- tai vadelmasoseen kanssa. Jälkiruoan perusresepti ei ole lainkaan vaikea.
4
Ingredients
  • 3 Lehdet Gelatiini
  • 400 ml Kermavaahto
  • 1 Vaniljatanko
  • 2 EL Sokeri
Mansikkakastike
  • 100 g Vadelmat, , jäädytetty
  • 2 EL Vesi
vaihtoehto: mangokastike
  • 100 g Mango, , jäädytetty
  • 2 EL Vesi
vaihtoehto: vadelmakastike
  • 100 g Vadelmat
  • 2 EL Vesi
Prep Time 4 hours
Cook Time 20 minutes
Total Time 4 hours 20 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Liota liivatetta kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  2. Step 2
    Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet ulos veitsen kääntöpuolella.
  3. Step 3
    Laita kerma, vaniljajyvä ja kaapittu vaniljatanko kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada kerma hienon siivilän läpi kulhoon.
  4. Step 4
    Poista liivate vedestä, purista hyvin ja liuota se kuumaan vaniljakreemiin. Anna seoksen jäähtyä ja kaada kylmiin huuhdeltuihin vanukasvuokiin tai -laseihin.
  5. Step 5
    Laita muotit jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ja anna jähmettyä.
  6. Step 6
    Kasta vanukasmuotit lyhyesti haaleaan veteen ennen tarjoilua. Tämä auttaa irrottamaan panna cottan muotista. Käännä panna cotta lautasille.
Valmista hedelmäkastike
  1. Step 7
    Soseuta pakastetut hedelmät hienoksi tehosekoittimessa pienen määrän vettä kanssa ja kaada panna cottaan.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä panna cotta -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Hedelmäisiä tarjoiluehdotuksia panna cottaan

Panna cotta kerma jälkiruoka ei ole oikea asia? Kokeile sitten italialaista suklaasalamia!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields