Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet ulos veitsen kääntöpuolella.
Laita kerma, vaniljajyvä ja kaapittu vaniljatanko kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada kerma hienon siivilän läpi kulhoon.
Poista liivate vedestä, purista hyvin ja liuota se kuumaan vaniljakreemiin. Anna seoksen jäähtyä ja kaada kylmiin huuhdeltuihin vanukasvuokiin tai -laseihin.
Laita muotit jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ja anna jähmettyä.
Kasta vanukasmuotit lyhyesti haaleaan veteen ennen tarjoilua. Tämä auttaa irrottamaan panna cottan muotista. Käännä panna cotta lautasille.
Valmista hedelmäkastike
Soseuta pakastetut hedelmät hienoksi tehosekoittimessa pienen määrän vettä kanssa ja kaada panna cottaan.