Pandoro resepti – joulukakku mascarponella

Taikoa vaikuttava jälkiruoka hetkessä jouluna? Mikään ei voisi olla helpompaa. Kerroksellinen pandoro muistuttaa lopulta tähteä. Ja mikä parasta, resepti on niin yksinkertainen, että kokematonkin kokki tai leipuri onnistuu taatusti. Siihen ei mene kuin 30 minuuttia!

From Jens 2 Min Reading time

Pandoro – kerroksittain mascarponen kera

Print Recipe
0
Yksinkertainen tapa esittää panettone. Wow-ilmiö on taattu.
4
Ingredients
Equipment
  • 2 suuret kulhot
  • Sauvasekoitin
  • Suutin
  • 1 Suuri veitsi
  • 1 Esittelylaatta
Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leikkaa pandoro isolla veitsellä poikittain niin, että saat 5 yhtä paksua, tähdenmuotoista viipaletta.
  2. Step 2
    Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin.
  3. Step 3
    Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kulhossa sauvasekoittimen vatkaimella, kunnes seos on mukavan vaahtoisa.
  4. Step 4
    Lisää nyt Marsala ja mascarpone. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista.
  5. Step 5
    Vatkaa toisessa kulhossa munanvalkuaiset kiinteiksi. Sekoita munanvalkuaisvaahto varovasti mascarponeseokseen, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.
  6. Step 6
    Kaada nyt kerma pursotinpussiin.
  7. Step 7
    Ota Pandoron pohja, aseta se lautaselle ja vedä pursotinpussi kerran kakun ulkoreunaa pitkin niin, että piirrät käytännössä tähden ulkolinjan mascarponetäytteellä. Väritä sitten tähden sisäpuoli kermalla.
  8. Step 8
    Ota seuraava pienempi viipale ja aseta se kakun pohjalle niin, että mascarponekermalla päällystetyt piikit jäävät vapaiksi. Maalaa nyt tähti tälle toiselle kakkuviipaleelle ensin kermalla ja täytä sitten sisäpinta.
  9. Step 9
    Seuraavaksi seuraa pienempi pala kakkua. Aseta se taas päälle niin, että mascarponekermalla päällystetyt piikit jäävät vapaiksi. Ja jatka sitten kakun kerrostamista tällä tavalla. Lopulta se näyttää pieneltä kuuselta, jonka kärjet ovat lumen peitossa.
  10. Step 10
    Levitä loput kermasta päälle ja koristele haluamallasi tavalla: suklaarakeilla, sokerihelmillä tai tuoreilla hedelmillä, kuten vadelmilla! Myös kakun mascarponekärjet voi koristella.
Do you like the recipe?
Klassinen Pandoro

Pandoro-kakku on uskomattoman pörröinen ja höyhenpehmeä joululahjapakkauksessa! Kultainen kupolikakku viettelee taatusti jokaisen, joka sitä maistaa. Ihanteellinen lahja joulun kahvipöytään ystävien ja perheen kanssa.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields