- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pandoro resepti – joulukakku mascarponella
Taikoa vaikuttava jälkiruoka hetkessä jouluna? Mikään ei voisi olla helpompaa. Kerroksellinen pandoro muistuttaa lopulta tähteä. Ja mikä parasta, resepti on niin yksinkertainen, että kokematonkin kokki tai leipuri onnistuu taatusti. Siihen ei mene kuin 30 minuuttia!

Table of contents
Yksinkertainen tapa esittää panettone. Wow-ilmiö on taattu.
Ingredients
- 1 Pandoro
- 100 g Sokeri
- 4 Munat
- 250 g Mascarpone
- 2 EL Marsala , tai muu jälkiruokaviini
- Koristele halutulla tavalla, z. esim. suklaarahkaa, vadelmia, sokerihelmiä.
Equipment
- 2 suuret kulhot
- Sauvasekoitin
- Suutin
- 1 Suuri veitsi
- 1 Esittelylaatta
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Leikkaa pandoro isolla veitsellä poikittain niin, että saat 5 yhtä paksua, tähdenmuotoista viipaletta.
- Step 2Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin.
- Step 3Sekoita munankeltuaiset ja sokeri kulhossa sauvasekoittimen vatkaimella, kunnes seos on mukavan vaahtoisa.
- Step 4Lisää nyt Marsala ja mascarpone. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista.
- Step 5Vatkaa toisessa kulhossa munanvalkuaiset kiinteiksi. Sekoita munanvalkuaisvaahto varovasti mascarponeseokseen, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.
- Step 6Kaada nyt kerma pursotinpussiin.
- Step 7Ota Pandoron pohja, aseta se lautaselle ja vedä pursotinpussi kerran kakun ulkoreunaa pitkin niin, että piirrät käytännössä tähden ulkolinjan mascarponetäytteellä. Väritä sitten tähden sisäpuoli kermalla.
- Step 8Ota seuraava pienempi viipale ja aseta se kakun pohjalle niin, että mascarponekermalla päällystetyt piikit jäävät vapaiksi. Maalaa nyt tähti tälle toiselle kakkuviipaleelle ensin kermalla ja täytä sitten sisäpinta.
- Step 9Seuraavaksi seuraa pienempi pala kakkua. Aseta se taas päälle niin, että mascarponekermalla päällystetyt piikit jäävät vapaiksi. Ja jatka sitten kakun kerrostamista tällä tavalla. Lopulta se näyttää pieneltä kuuselta, jonka kärjet ovat lumen peitossa.
- Step 10Levitä loput kermasta päälle ja koristele haluamallasi tavalla: suklaarakeilla, sokerihelmillä tai tuoreilla hedelmillä, kuten vadelmilla! Myös kakun mascarponekärjet voi koristella.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment