Mozzarellatikut – resepti, jossa on rapea kuori

Mozzarellatikkujen valmistaminen kotona on erittäin helppoa. Rapeat, suussa sulavat tikut ovat herkullisia salaatin kanssa tai dippailtavaksi. Pikaruokaa italialaiseen tyyliin. Erityisen siistiä lapsille.

From Jens 2 Min Reading time

Mozzarellatikkuja polentakuoressa

Print Recipe
1
Rapeat mozzarellatikut, jotka ovat sisältä pehmeitä. Yksinkertaisesti herkullinen, nopea resepti sormiruokaan ja antipastiin.
4
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sekoita kananmunat ja maito panerointia varten.
  2. Step 2
    Sekoita polenta suolan, chilin, parmesaanin ja persiljan kanssa matalassa kulhossa tai syvällä lautasella.
  3. Step 3
    Leikkaa mozzarella tikuiksi eli 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Taputtele tikut kuiviksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.
  4. Step 4
    Käännä tikkuja – kuten leipoisit schnitzeleitä – ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa, kunnes ne ovat täysin korppujauhojen peitossa.
  5. Step 5
    Kuumenna paistoöljy pienellä pannulla. Pidä puutikkua öljyssä. Jos siihen muodostuu kuplia, lämpötila on oikea.
  6. Step 6
    Paista tikkuja erissä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Do you like the recipe?

Mozzarella tekee sen

Kun ajattelet mozzarellaa, ajattelet Italiaa. Pallomaiset valkoiset pallot ovat yksi italialaisen juustokulttuurin suurista lippulaivoista.

Mozzarellalla on suuri merkitys italialaisessa keittiössä. Ajatellaanpa vain sellaisia ruokia kuin caprese, melanzane alla parmigiana tai pizza.

Täällä Saksassa mozzarellalla on myös kulinaarinen rooli mozzarellatikkuna. Mozzarellatikut eivät oikeastaan ole italialainen perinne, vaan amerikkalaisten pikaruokaketjujen keksintö. Mutta herkullisia nekin ovat!

Miten mozzarellatikut tehdään rapeiksi?

Tässä reseptissä olemme tehneet amerikkalaisista mozzarellatikuista hieman italialaisempia. Korppujauhojen sijasta olemme käyttäneet polentaa rapean kuoren saamiseksi. Se toimii todella hyvin!

Jos sinulla on paljon aikaa, tässä on toinen vinkki: leivo tikut ja laita ne pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun pakastetut mozzarellatikut sitten laitetaan kuumaan rasvaan, ne ovat rapeita ja pehmeitä ja vuotavat harvemmin.

PS: Jos pidit mozzarellatikkujen reseptistä, merkitse se Pinterestiin!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields