- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Mozzarellatikut – resepti, jossa on rapea kuori
Mozzarellatikkujen valmistaminen kotona on erittäin helppoa. Rapeat, suussa sulavat tikut ovat herkullisia salaatin kanssa tai dippailtavaksi. Pikaruokaa italialaiseen tyyliin. Erityisen siistiä lapsille.

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Sekoita kananmunat ja maito panerointia varten.
- Step 2Sekoita polenta suolan, chilin, parmesaanin ja persiljan kanssa matalassa kulhossa tai syvällä lautasella.
- Step 3Leikkaa mozzarella tikuiksi eli 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Taputtele tikut kuiviksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.
- Step 4Käännä tikkuja – kuten leipoisit schnitzeleitä – ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa, kunnes ne ovat täysin korppujauhojen peitossa.
- Step 5Kuumenna paistoöljy pienellä pannulla. Pidä puutikkua öljyssä. Jos siihen muodostuu kuplia, lämpötila on oikea.
- Step 6Paista tikkuja erissä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Mozzarella tekee sen
Kun ajattelet mozzarellaa, ajattelet Italiaa. Pallomaiset valkoiset pallot ovat yksi italialaisen juustokulttuurin suurista lippulaivoista.
Mozzarellalla on suuri merkitys italialaisessa keittiössä. Ajatellaanpa vain sellaisia ruokia kuin caprese, melanzane alla parmigiana tai pizza.
Täällä Saksassa mozzarellalla on myös kulinaarinen rooli mozzarellatikkuna. Mozzarellatikut eivät oikeastaan ole italialainen perinne, vaan amerikkalaisten pikaruokaketjujen keksintö. Mutta herkullisia nekin ovat!
Miten mozzarellatikut tehdään rapeiksi?
Tässä reseptissä olemme tehneet amerikkalaisista mozzarellatikuista hieman italialaisempia. Korppujauhojen sijasta olemme käyttäneet polentaa rapean kuoren saamiseksi. Se toimii todella hyvin!
Jos sinulla on paljon aikaa, tässä on toinen vinkki: leivo tikut ja laita ne pakastimeen muutamaksi tunniksi. Kun pakastetut mozzarellatikut sitten laitetaan kuumaan rasvaan, ne ovat rapeita ja pehmeitä ja vuotavat harvemmin.
PS: Jos pidit mozzarellatikkujen reseptistä, merkitse se Pinterestiin!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment