Mini panettone – italialainen resepti

Panettonen miniversio on super makea ja söpö joululeivos, joka sopii mainiosti pieneksi lahjaksi. Tässä on helppo panettone-resepti herkulliselle, taivaallisen pehmeälle kakulle, jossa on kultainen kupu ja superpehmeä sydän!

From Jens 3 Min Reading time

Mini panettone resepti – alkuperäinen kuten Italiassa

Print Recipe
8
Nerokas panettone-resepti: alkuperäinen italialainen. Miten tehdä söpöjä joululeivoksia!
10 annokset
Equipment
  • 10 Pienet panettone-muotit, (saatavilla verkossa)
Cook Time 15 hours 45 minutes
Total Time 15 hours 45 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sekoita kulhossa 90 g jauhoja, ripaus kuivahiivaa ja 75 g kylmää vettä. Peitä muovikelmulla ja anna kohota yön yli huoneenlämmössä.
  2. Step 2
    Sekoita jauhot, hiiva, tomusokeri ja suola suuressa kulhossa ja vaivaa sitten taikinan alkuaines, vesi, munat ja pehmennetty voi peräkkäin, kunnes taikina on pehmeää ja sileää. Tämä onnistuu parhaiten tehosekoittimessa.
  3. Step 3
    Laita taikina kevyesti voideltuun kulhoon, peitä se ja anna kohota puolitoista-kaksi tuntia. Taikinan pitäisi kaksinkertaistua tilavuudeltaan.
  4. Step 4
    Sekoita sillä välin mausteseoksen ainekset ja anna hautua.
  5. Step 5
    Liota sultanoita vedessä.
  6. Step 6
    Aseta taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja muotoile se varovasti käsin suorakaiteen muotoiseksi (noin 50 x 35 cm).
  7. Step 7
    Levitä 50 g pehmeää voita tasaisesti taikinan päälle. Sivele kaikki tasaisesti munankeltuaisella. Valuta sultanaanit ja levitä taikinan päälle yhdessä sokeroitujen appelsiinien ja mausteseoksen kanssa.
  8. Step 8
    Vaivaa kaikkea hyvin, kunnes ainekset ovat sulautuneet taikinaan.
  9. Step 9
    Jaa taikina 10:een 130 g:n palaan. Muotoile paloista palloja ja aseta ne kevyesti voideltuihin panettonevuokiin. Aseta muotit hieman toisistaan erillään leivinpellille, peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  10. Step 10
    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta panettoni uuniin ja paista 10 minuuttia. Alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liian nopeasti, peitä se alumiinifoliolla. Kakut ovat valmiita, kun ne ovat kullankeltaisia eikä taikina enää tartu vartaaseen, kun sitä testataan vartaalla.
  11. Step 11
    Sivele kuumia panettoneja lopulla voilla ja anna jäähtyä ritilän päällä. Niiden tulisi levätä 24 tuntia ennen syömistä.
Do you like the recipe?

Panettone-leivinpelti

Erikoisliikkeistä ja verkosta on saatavana metallista tai paperista valmistettuja erityisiä panettone-leivontamuotteja. Me käytimme noin 6-7 cm korkeita paperisia vuokia. Saimme ne täältä.

Jos sinulla on niitä kotona, voit myös yksinkertaisesti käyttää savisia kukkaruukkuja. Tärkeä huomautus: Koska kukkaruukut sisältävät typpihappoa, niitä on liotettava vedessä useita tunteja. Vuoraa ruukku sitten leivinpaperilla. Leipomopaperi kannattaa jättää yläreunasta ulkonemaan, sillä taikina nousee vielä paljon paistettaessa.

Kaikki pörröisyyttä varten

Panettonea on itse asiassa melko vaikea saada kotona yhtä kuohkeaksi kuin se on leipomossa. Ilmavuuden salaisuus ei piile vain ainesosissa ja kohotusaikana, vaan ennen kaikkea siinä, mitä uunin jälkeen tapahtuu.

Italialaisessa leipomossa kakut ripustetaan ylösalaisin heti paistamisen jälkeen. Tämä ei ole niin helppoa kotikeittiössä. Jos haluat kokeilla sitä, suosittelemme lävistämään kakun hieman pohjan yläpuolelta vartaalla ja ripustamaan sen sitten ylösalaisin korkeaan vuokaan.

Panettonen resepti kuvina

Panettone-reseptin salaisuus? Perinteinen italialainen joulutorttu valmistetaan samalla tavalla kuin saksalainen Christstollen, jossa käytetään ilmavaa hiivataikinaa, jonka on noustava hyvin ja pitkään. Niille, jotka haluavat antaa kuvien puhua, tässä ovat vaiheittaiset ohjeet.

Panettonen täytteet

Voit muokata panettone-reseptiä oman mielesi mukaan. Mielikuvituksellasi ei ole rajoja: sultanoita, sokeroituja hedelmiä, kuivattuja pehmeitä aprikooseja, pisaroita valkoista tai tummaa suklaata, pistaasipähkinöitä, makeaa muskatelliviiniä tai bourbon-vaniljaa… Leivo mitä vain!

Panettone vinkkejä nautittavaksi

  • Kotitekoinen panettone on ihana lahjaidea: kiedo vain kaunis rusetti kakun ympärille!
  • Italialainen kakkuerikoisuus saa voisen makunsa parhaiten esiin lämpimänä. Laita pala panettonea mikroaaltouuniin muutamaksi sekunniksi.
  • Panettonen seuraksi suositellaan kuohuvaa kuohuviiniä.
  • Jos sinulla ei ole aikaa leipoa joulun tai adventin aikana, voit tietenkin myös ostaa herkullisia panettoneja kaupastamme.
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.75 8 äänistä (6 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields