Mini panettone resepti - alkuperäinen kuten Italiassa
Cook Time 15 hourshours45 minutesminutes
Dauer: 15 hourshours45 minutesminutes
Schwierigkeitsgrad: Raskas
Personen: 10annokset
Equipment
10 Pienet panettone-muotit (saatavilla verkossa)
Instructions
Sekoita kulhossa 90 g jauhoja, ripaus kuivahiivaa ja 75 g kylmää vettä. Peitä muovikelmulla ja anna kohota yön yli huoneenlämmössä.
Sekoita jauhot, hiiva, tomusokeri ja suola suuressa kulhossa ja vaivaa sitten taikinan alkuaines, vesi, munat ja pehmennetty voi peräkkäin, kunnes taikina on pehmeää ja sileää. Tämä onnistuu parhaiten tehosekoittimessa.
Laita taikina kevyesti voideltuun kulhoon, peitä se ja anna kohota puolitoista-kaksi tuntia. Taikinan pitäisi kaksinkertaistua tilavuudeltaan.
Sekoita sillä välin mausteseoksen ainekset ja anna hautua.
Liota sultanoita vedessä.
Aseta taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja muotoile se varovasti käsin suorakaiteen muotoiseksi (noin 50 x 35 cm).
Levitä 50 g pehmeää voita tasaisesti taikinan päälle. Sivele kaikki tasaisesti munankeltuaisella. Valuta sultanaanit ja levitä taikinan päälle yhdessä sokeroitujen appelsiinien ja mausteseoksen kanssa.
Vaivaa kaikkea hyvin, kunnes ainekset ovat sulautuneet taikinaan.
Jaa taikina 10:een 130 g:n palaan. Muotoile paloista palloja ja aseta ne kevyesti voideltuihin panettonevuokiin. Aseta muotit hieman toisistaan erillään leivinpellille, peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta panettoni uuniin ja paista 10 minuuttia. Alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liian nopeasti, peitä se alumiinifoliolla. Kakut ovat valmiita, kun ne ovat kullankeltaisia eikä taikina enää tartu vartaaseen, kun sitä testataan vartaalla.
Sivele kuumia panettoneja lopulla voilla ja anna jäähtyä ritilän päällä. Niiden tulisi levätä 24 tuntia ennen syömistä.