- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Mansikka tiramisu – yksinkertainen jälkiruoka
Nauti kauniista mansikkasesongista tämän sensaatiomaisen kesäjälkiruoan avulla: mascarponekerman kermainen, viileä sulatus suutelee makeita, mehukkaita mansikoita. Limoncellon sitruunan vivahteella höystettynä. Tämä mansikkatiramisu on todella virkistävä ja yksinkertaisesti hitti.

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Pese ja puhdista mansikat. Varaa 10 mansikkaa koristeeksi ja leikkaa loput hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Step 2Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita limoncello ja mascarpone varovasti joukkoon puulusikalla.
- Step 3Vatkaa munanvalkuaiset jäykiksi ja sekoita joukkoon. Kaada kerros kermaa vuokaan. Levitä päälle kerros keksejä ja valuta kevyesti appelsiinimehulla. Asettele päälle mansikkaviipaleet.
- Step 4Seuraavaksi tulee kerros kermaa, levitä päälle toinen kerros sienikakkua ja pirskota päälle appelsiinimehua. Levitä taas mansikkaviipaleet. Viimeisenä kerroksena on kerros kermaa.
- Step 5Peitä mansikkatiramisu ja laita jääkaappiin yön yli.
- Step 6Murskaa pistaasimurska (esim. laita pussiin ja murskaa tasoittimella tai vastaavalla).
- Step 7Ripottele tiramisun päälle pistaasimurskaa ennen tarjoilua. Puolita loput 10 mansikkaa ja koristele tiramisu niillä.
Mansikka tiramisu – herkullinen jälkiruoka, jota ei tarvitse leipoa
Tiramisu on luultavasti Italian kuuluisin jälkiruoka. Se valmistetaan yleensä vuorottelemalla savoiardi-nimisiä sienisormia ja mascarponekerroksia muotissa. Kermassa olevat kananmunat tekevät jälkiruoasta kiinteän ja kahvi ja kaakaojauhe antavat makua.
Tiramisua on muunneltu loputtomasti. Suosituin muunnelma on kuitenkin ehdottomasti mansikkatiramisu. Olemme pitäneet sen klassisena reseptissämme mascarponella. Voit toki korvata tämän täysrasvaisen tuorejuuston myös kermalla tai rahkalla. Jos sinulla ei ole ladyfingereitä, myös cantuccini toimii. Ja jos lapset syövät kanssasi, jätä limoncello yksinkertaisesti pois…
Haluaisin jakaa kanssasi toisen sisäpiirin vinkin: Jos haluat, että se näyttää erityisen kauniilta, kerrosta ainekset koristeellisiin laseihin eikä pataan.
Juomaksi suositellaan jäistä limoncello-shottia tai limoncello-spritziä.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment