Mansikka tiramisu – yksinkertainen jälkiruoka

Nauti kauniista mansikkasesongista tämän sensaatiomaisen kesäjälkiruoan avulla: mascarponekerman kermainen, viileä sulatus suutelee makeita, mehukkaita mansikoita. Limoncellon sitruunan vivahteella höystettynä. Tämä mansikkatiramisu on todella virkistävä ja yksinkertaisesti hitti.

From Jens 2 Min Reading time

Mansikkatiramisu limoncellon ja pistaasipähkinän kera

Print Recipe
3
Mansikkatiramisu on loistava kevään ja kesän jälkiruoka. Upea resepti, jossa on pehmeää mascarponekermaa, mehukkaita mansikoita ja ripaus limoncelloa.
4
Prep Time 1 day 30 minutes
Total Time 1 day 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Pese ja puhdista mansikat. Varaa 10 mansikkaa koristeeksi ja leikkaa loput hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Step 2
    Vatkaa munankeltuaiset ja tomusokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita limoncello ja mascarpone varovasti joukkoon puulusikalla.
  3. Step 3
    Vatkaa munanvalkuaiset jäykiksi ja sekoita joukkoon. Kaada kerros kermaa vuokaan. Levitä päälle kerros keksejä ja valuta kevyesti appelsiinimehulla. Asettele päälle mansikkaviipaleet.
  4. Step 4
    Seuraavaksi tulee kerros kermaa, levitä päälle toinen kerros sienikakkua ja pirskota päälle appelsiinimehua. Levitä taas mansikkaviipaleet. Viimeisenä kerroksena on kerros kermaa.
  5. Step 5
    Peitä mansikkatiramisu ja laita jääkaappiin yön yli.
  6. Step 6
    Murskaa pistaasimurska (esim. laita pussiin ja murskaa tasoittimella tai vastaavalla).
  7. Step 7
    Ripottele tiramisun päälle pistaasimurskaa ennen tarjoilua. Puolita loput 10 mansikkaa ja koristele tiramisu niillä.
Do you like the recipe?

Mansikka tiramisu – herkullinen jälkiruoka, jota ei tarvitse leipoa

Tiramisu on luultavasti Italian kuuluisin jälkiruoka. Se valmistetaan yleensä vuorottelemalla savoiardi-nimisiä sienisormia ja mascarponekerroksia muotissa. Kermassa olevat kananmunat tekevät jälkiruoasta kiinteän ja kahvi ja kaakaojauhe antavat makua.

Tiramisua on muunneltu loputtomasti. Suosituin muunnelma on kuitenkin ehdottomasti mansikkatiramisu. Olemme pitäneet sen klassisena reseptissämme mascarponella. Voit toki korvata tämän täysrasvaisen tuorejuuston myös kermalla tai rahkalla. Jos sinulla ei ole ladyfingereitä, myös cantuccini toimii. Ja jos lapset syövät kanssasi, jätä limoncello yksinkertaisesti pois…

Haluaisin jakaa kanssasi toisen sisäpiirin vinkin: Jos haluat, että se näyttää erityisen kauniilta, kerrosta ainekset koristeellisiin laseihin eikä pataan.

Juomaksi suositellaan jäistä limoncello-shottia tai limoncello-spritziä.

Tiramisu: muunnelmia Gustinin blogissa

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.67 3 äänistä (3 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields