- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Makkarat aamutakissa – italiaksi
Kun ajattelet makkaraa pukinkontissa, ajattelet luultavasti wieniläismakkaraa lehtitaikinakuorrutteessa. Tänään annamme tälle klassikkoruualle italialaisen twistin. Käärimme maalaismaiset ja suolaiset makkarat rapeaan leivonnaiseen. Sormiruoka, johon rakastut!

- 1 Pakkaus Leivonnainen
- 3 Salsiccia-makkarat
- 1 Muna
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Esilämmitä uuni 180 asteeseen (tuuletin).
- Step 2Kuori makkaranliha ja aseta se leivonnaisen pitkän sivun keskelle. Taita sitten taikinan toinen puoli makkaranlihan päälle ja jatka kääntämistä niin, että muodostuu rulla.
- Step 3Leikkaa sämpylä suupaloiksi ja aseta ne leivinpellille niin, että niiden väliin jää hieman tilaa.
- Step 4Pistele jokaista palaa haarukalla.
- Step 5Vatkaa muna hyvin ja sivele jokainen rulla sillä.
- Step 6Paista lehtitaikinakääryleitä 15-20 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Rustici: Italian vastaus makkaroihin lehtitaikinassa
Rusticit ovat herkullisia lehtitaikinapaloja, jotka on helppo ja nopea valmistaa. Ne sopivat erinomaisesti alkuruoaksi, mutta myös juhlien buffetiin, joulu- tai uudenvuodenaattona. Rusticien täytettä voi vaihdella: Miten olisi makkaran sijasta pinaatti, kinkku ja juusto tai tonnikala mustien oliivien kanssa rusticissa?
Rustici on alun perin peräisin Salenton keittiöstä. Siellä ne ovat pyöreitä leivonnaisia, jotka on täytetty bechamel-kastikkeella, mozzarellalla ja tomaateilla.
Italialaiset kutsuvat rusticeja yleensä suolaisiksi leivonnaisiksi, jotka on perinteisesti valmistettu taikinasta ja täytetty erilaisilla ainesosilla, kuten juustolla, kinkulla, vihanneksilla tai lihalla. Nimi “rustici” tarkoittaa italiaksi yksinkertaisesti “maalaismaista”.
Rustici tarjoillaan yleensä rosticcerioissa välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi, ja niitä on monenlaisia ja erikokoisia. Tunnetuimpiin rusticeihin kuuluvat calzoni, juustolla ja tomaattikastikkeella täytetyt nyytit, ja panzerotti, joka on samanlainen kuin calzoni, mutta paksummasta, leipää muistuttavasta taikinasta valmistettu. Rusticit ovat nykyään myös monien italialaisten baarien ja trendikkäiden kahviloiden ruokalistalla.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment