Makkarat aamutakissa – italiaksi

Kun ajattelet makkaraa pukinkontissa, ajattelet luultavasti wieniläismakkaraa lehtitaikinakuorrutteessa. Tänään annamme tälle klassikkoruualle italialaisen twistin. Käärimme maalaismaiset ja suolaiset makkarat rapeaan leivonnaiseen. Sormiruoka, johon rakastut!

From Jens 1 Min Reading time

Rustici: Salsiccia aamutakissa

Print Recipe
1
Makkarat aamutakissa, mutta italialaisittain
Ingredients
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Esilämmitä uuni 180 asteeseen (tuuletin).
  2. Step 2
    Kuori makkaranliha ja aseta se leivonnaisen pitkän sivun keskelle. Taita sitten taikinan toinen puoli makkaranlihan päälle ja jatka kääntämistä niin, että muodostuu rulla.
  3. Step 3
    Leikkaa sämpylä suupaloiksi ja aseta ne leivinpellille niin, että niiden väliin jää hieman tilaa.
  4. Step 4
    Pistele jokaista palaa haarukalla.
  5. Step 5
    Vatkaa muna hyvin ja sivele jokainen rulla sillä.
  6. Step 6
    Paista lehtitaikinakääryleitä 15-20 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Do you like the recipe?

Rustici: Italian vastaus makkaroihin lehtitaikinassa

Rusticit ovat herkullisia lehtitaikinapaloja, jotka on helppo ja nopea valmistaa. Ne sopivat erinomaisesti alkuruoaksi, mutta myös juhlien buffetiin, joulu- tai uudenvuodenaattona. Rusticien täytettä voi vaihdella: Miten olisi makkaran sijasta pinaatti, kinkku ja juusto tai tonnikala mustien oliivien kanssa rusticissa?


Rustici on alun perin peräisin Salenton keittiöstä. Siellä ne ovat pyöreitä leivonnaisia, jotka on täytetty bechamel-kastikkeella, mozzarellalla ja tomaateilla.


Italialaiset kutsuvat rusticeja yleensä suolaisiksi leivonnaisiksi, jotka on perinteisesti valmistettu taikinasta ja täytetty erilaisilla ainesosilla, kuten juustolla, kinkulla, vihanneksilla tai lihalla. Nimi “rustici” tarkoittaa italiaksi yksinkertaisesti “maalaismaista”.


Rustici tarjoillaan yleensä rosticcerioissa välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi, ja niitä on monenlaisia ja erikokoisia. Tunnetuimpiin rusticeihin kuuluvat calzoni, juustolla ja tomaattikastikkeella täytetyt nyytit, ja panzerotti, joka on samanlainen kuin calzoni, mutta paksummasta, leipää muistuttavasta taikinasta valmistettu. Rusticit ovat nykyään myös monien italialaisten baarien ja trendikkäiden kahviloiden ruokalistalla.

Makkarat aamutakissa – askel askeleelta

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields