Lievito Madre -pizza – hapantaikinalla

Pizzataikina on rapeaa, aromaattista ja ihanan italialaista, kun se valmistetaan Lievito Madre -taikinalla. Lievito Madre on vehnähapantaikina, joka sisältää monia hiivasieniä ja antaa siten pizzataikinalle voimakkaan kasvutehon.

From Jens 1 Min Reading time

Pizzataikina Lievito Madren kanssa

Print Recipe
5
Pizzataikina on rapeaa, aromaattista ja ihanan italialaista, kun se valmistetaan Lievito Madre -taikinalla. Lievito Madre on vehnähapantaikina, joka sisältää monia hiivasieniä ja antaa siten pizzataikinalle voimakkaan kasvutehon.
Ingredients
Equipment
  • Pizzakivi
Prep Time 1 day 2 hours 30 minutes
Total Time 1 day 2 hours 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sekoita 10 g Lievito Madrea 100 g jauhojen, sokerin ja noin 50 ml veden kanssa. Jätä käymään 2 tunniksi.
  2. Step 2
    Liuota suola 550 ml:aan kylmää vettä.
  3. Step 3
    Laita 900 g jauhoja suureen kulhoon. Sekoita Lievito Madre -seos jauhojen joukkoon. Lisää sitten vähitellen suolavesi jauhoihin ja vaivaa hyvin.
  4. Step 4
    Kun kaikki on hyvin vaivaantunut, lisää oliiviöljy.
  5. Step 5
    Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tartu kiinni (noin 10 minuutin vaivaamisen jälkeen), anna taikinan seistä huoneenlämmössä peitettynä 3 tuntia.
  6. Step 6
    Muotoile taikinasta 8 samankokoista palloa, peitä ja anna kohota jääkaapissa 21 tuntia. Anna kohota vielä 3 tuntia huoneenlämmössä.
  7. Step 7
    Muotoile nyt jokainen pallo joko käsin tai vääntimellä tasaisen pyöreäksi pizzaksi.
  8. Step 8
    Peitä halutessasi ja paista esilämmitetyssä uunissa korkeimmassa lämpötilassa – mieluiten pizzakivellä.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä Lievito Madre -pizzan reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Lievito Madre -pizza – askel askeleelta

Eikö Lievito Madren pizzataikina ole oikea resepti sinulle? Miten olisi sitten Napolin pizzataikinan resepti?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields