Palaa takaisin
Print
Resepti Kuva
Equipment
Nutrition Label
Pienempi
Normaali
Suurempi
Pizzataikina Lievito Madren kanssa
Prep Time
1
day
day
2
hours
hours
30
minutes
minutes
Dauer:
1
day
day
2
hours
hours
30
minutes
minutes
Schwierigkeitsgrad:
Medium
Equipment
Pizzakivi
Ingredients
10
g
Lievito Madre
30
g
Suola
600
ml
Kylmä vesi
50
ml
Oliiviöljy
1
EL
Sokeri
1
kg
Jauhot
, Tipo 00
Instructions
Sekoita 10 g Lievito Madrea 100 g jauhojen, sokerin ja noin 50 ml veden kanssa. Jätä käymään 2 tunniksi.
Liuota suola 550 ml:aan kylmää vettä.
Laita 900 g jauhoja suureen kulhoon. Sekoita Lievito Madre -seos jauhojen joukkoon. Lisää sitten vähitellen suolavesi jauhoihin ja vaivaa hyvin.
Kun kaikki on hyvin vaivaantunut, lisää oliiviöljy.
Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tartu kiinni (noin 10 minuutin vaivaamisen jälkeen), anna taikinan seistä huoneenlämmössä peitettynä 3 tuntia.
Muotoile taikinasta 8 samankokoista palloa, peitä ja anna kohota jääkaapissa 21 tuntia. Anna kohota vielä 3 tuntia huoneenlämmössä.
Muotoile nyt jokainen pallo joko käsin tai vääntimellä tasaisen pyöreäksi pizzaksi.
Peitä halutessasi ja paista esilämmitetyssä uunissa korkeimmassa lämpötilassa - mieluiten pizzakivellä.