Kurpitsarisotto – resepti Italiasta

Aina kermaista ja juuri sekoitettua: Kirkkaan oranssi kurpitsarisotto on todellista sielunruokaa syksyllä. Hyvä risottoriisi on erittäin tärkeää onnistumisen kannalta. Tässä ruokalajissa käytämme carnarolia, riisin kuningasta.

From Jens 2 Min Reading time

Italialainen kurpitsarisotto

Print Recipe
3
Aina kermaista ja juuri sekoitettua: Kirkkaan oranssi kurpitsarisotto on todellista sielunruokaa syksyllä. Hyvä risottoriisi, esimerkiksi Carnaroli, riisin kuningas, on erittäin tärkeää onnistumisen kannalta.
4
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leikkaa kurpitsa kahtia ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha ja kuori 1 cm:n paloiksi. Täytä 1 kuppi kurpitsapaloilla ja aseta sivuun. Keitä loput palat noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi/pursota ja laita sivuun.
  2. Step 2
    Sulata 4 ruokalusikallista voita paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä ja kuullota salottisipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten raa’at kurpitsapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 2 minuuttia, lisää sitten riisi ja sekoita jatkuvasti minuutin ajan – kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Step 3
    Lisää nyt hitaasti liemi kauhallinen kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää lientä vasta, kun neste on täysin vähentynyt. Riisi ei saa koskaan kypsyä liikaa.
  4. Step 4
    Sekoita kurpitsasose, loput voista ja Grana Padano -raaste risottoon noin 20 minuutin kuluttua, kun riisi on vähitellen pehmenemässä ja liemi on vähentynyt kokonaan.
Do you like the recipe?

Mikä riisi kurpitsarisottoon?

Kaikki riisi ei ole samanlaista. Yleisesti ottaen on olemassa rakeisia ja kermaisia riisilajikkeita. Basmatiriisistä ei voi saada kermaista risottoa. Jos haluatte tehdä siitä todella kermaisen, suosittelemme tärkkelyspitoisia italialaisia riisilajikkeita, kuten Carnaroli, Arborio tai Vialone nano.

Hokkaido: Mikä kurpitsa risottoa varten?

Hokkaidon kurpitsa on ensimmäinen valinta, koska sillä on hedelmäinen maku ja erittäin hyvät ruoanlaitto-ominaisuudet. Hokkaidon palat säilyttävät hyvän koostumuksen myös kypsennyksen jälkeen. Butternut-kurpitsa on hyvä vaihtoehto, mutta sillä on taipumus hajota kypsennettäessä.

Pimp my pumpkin risotto: Purkissa

Voit loihtia kermaisesta risotosta vaikuttavan alkuruoan hetkessä. Tarjoile se yksinkertaisesti pienissä koristeellisissa laseissa ja peitä se rapeaksi paistetulla Parman kinkulla tai scampilla.

Herkullisia italialaisia risottoreseptejä

PS: Jos pidit kurpitsarisoton reseptistä, tallenna se Pinterestiin.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 3 äänistä (2 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields