- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Kurpitsarisotto – resepti Italiasta
Aina kermaista ja juuri sekoitettua: Kirkkaan oranssi kurpitsarisotto on todellista sielunruokaa syksyllä. Hyvä risottoriisi on erittäin tärkeää onnistumisen kannalta. Tässä ruokalajissa käytämme carnarolia, riisin kuningasta.

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Leikkaa kurpitsa kahtia ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha ja kuori 1 cm:n paloiksi. Täytä 1 kuppi kurpitsapaloilla ja aseta sivuun. Keitä loput palat noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi/pursota ja laita sivuun.
- Step 2Sulata 4 ruokalusikallista voita paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä ja kuullota salottisipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten raa’at kurpitsapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 2 minuuttia, lisää sitten riisi ja sekoita jatkuvasti minuutin ajan – kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Step 3Lisää nyt hitaasti liemi kauhallinen kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää lientä vasta, kun neste on täysin vähentynyt. Riisi ei saa koskaan kypsyä liikaa.
- Step 4Sekoita kurpitsasose, loput voista ja Grana Padano -raaste risottoon noin 20 minuutin kuluttua, kun riisi on vähitellen pehmenemässä ja liemi on vähentynyt kokonaan.
Mikä riisi kurpitsarisottoon?
Kaikki riisi ei ole samanlaista. Yleisesti ottaen on olemassa rakeisia ja kermaisia riisilajikkeita. Basmatiriisistä ei voi saada kermaista risottoa. Jos haluatte tehdä siitä todella kermaisen, suosittelemme tärkkelyspitoisia italialaisia riisilajikkeita, kuten Carnaroli, Arborio tai Vialone nano.
Hokkaido: Mikä kurpitsa risottoa varten?
Hokkaidon kurpitsa on ensimmäinen valinta, koska sillä on hedelmäinen maku ja erittäin hyvät ruoanlaitto-ominaisuudet. Hokkaidon palat säilyttävät hyvän koostumuksen myös kypsennyksen jälkeen. Butternut-kurpitsa on hyvä vaihtoehto, mutta sillä on taipumus hajota kypsennettäessä.
Pimp my pumpkin risotto: Purkissa
Voit loihtia kermaisesta risotosta vaikuttavan alkuruoan hetkessä. Tarjoile se yksinkertaisesti pienissä koristeellisissa laseissa ja peitä se rapeaksi paistetulla Parman kinkulla tai scampilla.
Herkullisia italialaisia risottoreseptejä
PS: Jos pidit kurpitsarisoton reseptistä, tallenna se Pinterestiin.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment