Leikkaa kurpitsa kahtia ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha ja kuori 1 cm:n paloiksi. Täytä 1 kuppi kurpitsapaloilla ja aseta sivuun. Keitä loput palat noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siivilöi/pursota ja laita sivuun.
Sulata 4 ruokalusikallista voita paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä ja kuullota salottisipulia, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sitten raa'at kurpitsapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 2 minuuttia, lisää sitten riisi ja sekoita jatkuvasti minuutin ajan - kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää nyt hitaasti liemi kauhallinen kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää lientä vasta, kun neste on täysin vähentynyt. Riisi ei saa koskaan kypsyä liikaa.
Sekoita kurpitsasose, loput voista ja Grana Padano -raaste risottoon noin 20 minuutin kuluttua, kun riisi on vähitellen pehmenemässä ja liemi on vähentynyt kokonaan.