- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Kalkkunan rinta kinkussa – Tacchino al Prosciutto
Tätä reseptiä ei löydy italialaisen keittiön klassisesta ohjelmistosta. Se on nykyaikainen luomus, joka leikittelee macellerian parhailla raaka-aineilla. Se on loistava secondo eli pääruoka italialaiseen juhlaan jouluna tai muissa juhlatilaisuuksissa.

Table of contents
- 1 Kalkkunan rinta, noin 500 g
- 1,5 Salsiccia-makkarat
- 50 g Korppujauhot
- 3 EL Oliiviöljy
- 4 Rosmariinin oksat
- 1 EL Fenkolin siemenet
- 150 g Parmankinkku
- Suola
- Pippuri
- Leivinpaperi
- Keittiönaru
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Viipaloi kalkkunan rinta perhosviillolla niin, että voit avata sen pituussuunnassa.
- Step 2Aseta taittamaton rinta kahden leivinpaperilevyn väliin ja litistä se lihavasaralla tai rullalla. Ihannetapauksessa sen tulisi olla noin 20 x 30 cm kokoinen.
- Step 3Kuori makkaran liha salsicciasta ja sekoita kulhossa korppujauhot, rosmariinin oksa, fenkolinsiemenet, 2 rkl oliiviöljyä, suola ja pippuri.
- Step 4Kuumenna uuni 180 °C:een.
- Step 5Levitä kalkkunan rinnan kokoinen pinta leivinpaperin päälle, jossa on kinkkuviipaleita. Varmista, että viipaleet ovat hieman päällekkäin.
- Step 6Aseta rinta kinkun päälle ja levitä täyte keskelle pituussuunnassa vasemmalta oikealle. Rullaa sitten koko komeus kokoon kuin strudel. Aseta loput rosmariinin oksat rullan päälle ja sido kaikki tiukasti kiinni talousnarulla tasaisin väliajoin.
- Step 7Aseta sämpylä paistovuokaan ja paista 180 °C:ssa 35-40 minuuttia. Ota sitten pois ja anna levätä 5 minuuttia. Leikkaa lopuksi viipaleiksi ja aseta ne tarjottimelle.
Kun teet ostoksia, varmista, että ostat aidosti italialaisia raaka-aineita. Vain italialaisessa salsicciassa ja aidossa Parman kinkussa on se tietty maku, joka tekee tästä ruoasta niin herkullisen. Jos et löydä kalkkunanrintaa, voit käyttää vaihtoehtona myös kalkkunan tai isoa kananrintaa.
Kalkkunan rinnan perhosleikkauksen hallinta
Perhosleikkaus, joka tunnetaan myös nimellä perhosleikkaus, on menetelmä, jolla kalkkunan rinta litistetään tasaisesti, jolloin se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin.
- Aseta veistetty kalkkunanrinta leikkuulaudalle sileä puoli ylöspäin.
- Etsi rinnan paksumpi puoli. Aloita tästä paksummasta sivusta ja leikkaa vaakasuoraan pitkää sivua pitkin, mutta ei kuitenkaan loppuun asti. Leikkauksen pitäisi kulkea noin kolme neljäsosaa kalkkunan rinnan poikki. Varmista, ettet leikkaa sen läpi.
- Taita nyt rinta auki niin, että se avautuu kuin kirja. Leikkaus mahdollistaa rinnan avaamisen siten, että syntyy haluttu suurempi, tasainen pinta.
- Voit varmistaa, että rinta on kauttaaltaan suunnilleen yhtä paksu, kun lyöt lihaa kevyesti lihamurekkeella tai vääntimellä.
Tarjoiluehdotuksia ja ideoita lisukkeeksi
Tarjoile pollo al prosciutto höyrytettyjen vihannesten, kuten vihreän parsan, parsakaalin tai paistettujen sienien kanssa. Lisukkeeksi suositellaan risottoa, polentaa tai perunamuusia. Jos haluat upean kastikkeen, voit sakeuttaa kastikkeen pienellä määrällä kylmää voita. Myös tilkka balsamiviinietikkaa sopii mainiosti.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment