Kalkkunan rinta kinkussa – Tacchino al Prosciutto

Tätä reseptiä ei löydy italialaisen keittiön klassisesta ohjelmistosta. Se on nykyaikainen luomus, joka leikittelee macellerian parhailla raaka-aineilla. Se on loistava secondo eli pääruoka italialaiseen juhlaan jouluna tai muissa juhlatilaisuuksissa.

From Jens 2 Min Reading time

Täytetty kalkkunan rinta kinkkuun käärittynä

Print Recipe
0
Tacchino al prosciutto on loistava pääruoka mihin tahansa juhlalliseen menuun.
4
Ingredients
Equipment
  • Leivinpaperi
  • Keittiönaru
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Viipaloi kalkkunan rinta perhosviillolla niin, että voit avata sen pituussuunnassa.
  2. Step 2
    Aseta taittamaton rinta kahden leivinpaperilevyn väliin ja litistä se lihavasaralla tai rullalla. Ihannetapauksessa sen tulisi olla noin 20 x 30 cm kokoinen.
  3. Step 3
    Kuori makkaran liha salsicciasta ja sekoita kulhossa korppujauhot, rosmariinin oksa, fenkolinsiemenet, 2 rkl oliiviöljyä, suola ja pippuri.
  4. Step 4
    Kuumenna uuni 180 °C:een.
  5. Step 5
    Levitä kalkkunan rinnan kokoinen pinta leivinpaperin päälle, jossa on kinkkuviipaleita. Varmista, että viipaleet ovat hieman päällekkäin.
  6. Step 6
    Aseta rinta kinkun päälle ja levitä täyte keskelle pituussuunnassa vasemmalta oikealle. Rullaa sitten koko komeus kokoon kuin strudel. Aseta loput rosmariinin oksat rullan päälle ja sido kaikki tiukasti kiinni talousnarulla tasaisin väliajoin.
  7. Step 7
    Aseta sämpylä paistovuokaan ja paista 180 °C:ssa 35-40 minuuttia. Ota sitten pois ja anna levätä 5 minuuttia. Leikkaa lopuksi viipaleiksi ja aseta ne tarjottimelle.
Do you like the recipe?

Kun teet ostoksia, varmista, että ostat aidosti italialaisia raaka-aineita. Vain italialaisessa salsicciassa ja aidossa Parman kinkussa on se tietty maku, joka tekee tästä ruoasta niin herkullisen. Jos et löydä kalkkunanrintaa, voit käyttää vaihtoehtona myös kalkkunan tai isoa kananrintaa.

Kalkkunan rinnan perhosleikkauksen hallinta

Perhosleikkaus, joka tunnetaan myös nimellä perhosleikkaus, on menetelmä, jolla kalkkunan rinta litistetään tasaisesti, jolloin se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin.

  1. Aseta veistetty kalkkunanrinta leikkuulaudalle sileä puoli ylöspäin.
  2. Etsi rinnan paksumpi puoli. Aloita tästä paksummasta sivusta ja leikkaa vaakasuoraan pitkää sivua pitkin, mutta ei kuitenkaan loppuun asti. Leikkauksen pitäisi kulkea noin kolme neljäsosaa kalkkunan rinnan poikki. Varmista, ettet leikkaa sen läpi.
  3. Taita nyt rinta auki niin, että se avautuu kuin kirja. Leikkaus mahdollistaa rinnan avaamisen siten, että syntyy haluttu suurempi, tasainen pinta.
  4. Voit varmistaa, että rinta on kauttaaltaan suunnilleen yhtä paksu, kun lyöt lihaa kevyesti lihamurekkeella tai vääntimellä.

Tarjoiluehdotuksia ja ideoita lisukkeeksi

Tarjoile pollo al prosciutto höyrytettyjen vihannesten, kuten vihreän parsan, parsakaalin tai paistettujen sienien kanssa. Lisukkeeksi suositellaan risottoa, polentaa tai perunamuusia. Jos haluat upean kastikkeen, voit sakeuttaa kastikkeen pienellä määrällä kylmää voita. Myös tilkka balsamiviinietikkaa sopii mainiosti.

Kalkkunan rinta kinkussa – askel askeleelta läpi reseptin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields