Joulujälkiruoka – Panettone ja tiramisukerma

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos etsit juhlavaa jälkiruokaa, jonka voit valmistaa hetkessä ilman suuria kokkaustaitoja. Se on yltäkylläinen jälkiruoka, joka kutkuttaa makunystyröitä ja näyttää myös upealta.

From Jens 2 Min Reading time

Joulujälkiruoka Panettone ja tiramisukerma

Print Recipe
1
Yksinkertainen jälkiruoka wow-vaikutuksella
Ingredients
Equipment
  • 3 Sekoituskulhot
Prep Time 2 hours

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Keitä espresso ja anna jäähtyä.
  2. Step 2
    Erottele munat toisistaan.
  3. Step 3
    Laita munankeltuaiset sekoituskulhoon ja vatkaa puolet sokerista vaahdoksi ja vaaleaksi.
  4. Step 4
    Vatkaa munanvalkuaiset toisessa suuressa kulhossa, kunnes ne muodostavat kuplia. Lisää tässä vaiheessa loput sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaiset ovat jäykkiä.
  5. Step 5
    Valuta mascarpone. Sekoita varovasti munankeltuais-sokeriseos lastalla ja lisää sitten vähitellen kananmunan jäykät valkuaiset. Laita kerma jääkaappiin vähintään tunniksi.
  6. Step 6
    Leikkaa panettone kolmeen osaan kahdella viipaleella. Sekoita vin santo ja kahvi keskenään ja lorauta kevyesti jokaisen panettone-palan päälle. Varoitus: ripottele vain kevyesti, älä liota kakkua.
  7. Step 7
    Pilko suklaa pieniksi paloiksi isolla veitsellä.
  8. Step 8
    Levitä puolet kermasta ja kolmasosa suklaasta panettonen pohjalle. Aseta nyt varovasti keskikappale päälle, levitä toinen puolikas kermasta ja ripottele päälle toinen kolmannes suklaarakeista. Aseta lopuksi kansi päälle.
  9. Step 9
    Laita täytetty kakku jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Ripottele ennen tarjoilua päälle tomusokeria ja koristele lopulla raastetulla tummalla suklaalla.
Do you like the recipe?

Italialaisen joulujälkiruoan ainekset

Tämän jälkiruoan pääainekset ovat tiramisun klassiset ainesosat. Tarvitaan kananmunia, espressoa, vin santo ja mascarponea. Ainoastaan ladyfingers korvataan panettonella.

Panettone on tyypillinen joululeivos Italiassa. Se on hiivataikinasta valmistettu valtava pyöreä kupoli, joka leivotaan lisävoin, munien ja erilaisten täytteiden kanssa. Se on saatavana suklaan, jälkiruokaviinin tai sokeroitujen hedelmien kanssa. Erikoisuutena on sen kevyt, kuohkea koostumus.

Mascarpone on tärkeä ainesosa panettonen ohella. Puhdas valkoinen mascarpone on kaksinkertainen tuorejuusto. Se maistuu todella täyteläiseltä ja erittäin kermaiselta, ja sen maku sulaa loistavasti suussa. Kun mascarpone vatkataan kananmunien ja sokerin kanssa, siitä syntyy herkullisin jälkiruokakerma.

Vin Santo antaa Schichpanettonelle erityisen maun. Se on intensiivinen jälkiruokaviini, jossa maistuu kuivatut hedelmät, hunaja ja paljon mausteita. Yhdessä kahvin kanssa Vin Santo antaa tiramisulle tyypillisen maun.

Kuvitetut reseptiohjeet – askel askeleelta

Vielä enemmän nerokkaita tiramisuvariaatioita

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields