Italialainen linssikeitto – kasvisruokaresepti

Palkokasvit, kuten linssit, ovat terveellisen ruokavalion tähtiä. Tämä runsas, ihanan lämmittävä talvikeitto linsseistä, herkkusienistä ja tomaateista todistaa, että niitä on helppo valmistaa ja että ne maistuvat todella herkullisilta.

From Jens 2 Min Reading time

Italialainen linssikeitto – Minestra di lenticche

Print Recipe
2
Lämmittävää talviruokaa: italialainen linssikeitto on runsas, täyttävä, nopea ja täynnä ravintoaineita.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Liota herkkusieniä kupillisessa lämpimässä vedessä noin 15 minuuttia, purista ja hienonna. Säilytä sienivesi.
  2. Step 2
    Puhdista ja pilko sipuli ja selleri. Nypi salvian lehdet ja hienonna. Kuori ja hienonna myös valkosipuli.
  3. Step 3
    Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla. Kuullota siinä sipuli, selleri, salvia ja sienet. Lisää valkosipuli, mutta älä anna sen ruskistua. Kuullota nyt kasvisliemellä.
  4. Step 4
    Lisää pannulle linssit, tomaatit, sienivesi ja laakerinlehti ja keitä keskilämmöllä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.
  5. Step 5
    Kuumenna uuni. Kuutioi leipä ja pirskota päälle loput oliiviöljystä. Levitä leipä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda kuumassa uunissa kullanruskeaksi.
  6. Step 6
    Raasta parmesaani.
  7. Step 7
    Mausta valmis keitto tarvittaessa suolalla. Asettele lopuksi lautasille ja tarjoile valkoisen leivän krutongeilla ja parmesaaniraasteella höystettynä.
Do you like the recipe?
Parmesan
DOP-parmesaani, kypsytetty 36 kuukautta.

Rakeisen juuston kuningas! Tämän mausteisen kultaisen aarteen maun täydellisen voimakkuuden saaminen vaatii 36 kuukauden kypsytystä ja todellista käsityötä. Hienot suolakiteet särähtelevät suussa ja pähkinöiden, heinän ja yrttien aromi hellii nenää.

Italialainen linssikeitto lihan kanssa

Tämän linssikeiton resepti on kasvisruokaa. Jos jätät parmesaanin pois, se on jopa vegaaninen. Mutta lihanystävätkään eivät jää paitsi. Keiton voi helposti maustaa:

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields