Liota herkkusieniä kupillisessa lämpimässä vedessä noin 15 minuuttia, purista ja hienonna. Säilytä sienivesi.
Puhdista ja pilko sipuli ja selleri. Nypi salvian lehdet ja hienonna. Kuori ja hienonna myös valkosipuli.
Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla. Kuullota siinä sipuli, selleri, salvia ja sienet. Lisää valkosipuli, mutta älä anna sen ruskistua. Kuullota nyt kasvisliemellä.
Lisää pannulle linssit, tomaatit, sienivesi ja laakerinlehti ja keitä keskilämmöllä 30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.
Kuumenna uuni. Kuutioi leipä ja pirskota päälle loput oliiviöljystä. Levitä leipä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda kuumassa uunissa kullanruskeaksi.
Raasta parmesaani.
Mausta valmis keitto tarvittaessa suolalla. Asettele lopuksi lautasille ja tarjoile valkoisen leivän krutongeilla ja parmesaaniraasteella höystettynä.