- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Focaccia tomaattien kanssa – italialainen resepti
Makeat kirsikkatomaatit tuovat lisämakua tämän reseptin kuohkeaan focacciaan ja tekevät siitä todella mehukkaan!

Makeat kirsikkatomaatit tuovat lisämakua tämän reseptin kuohkeaan focacciaan ja tekevät siitä todella mehukkaan!
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Liuota suola kylmään veteen .
- Step 2Hiero tuore hiiva käsien välissä jauhojen päälle.
- Step 3Lisää vähitellen suolavesi jauhojen joukkoon ja vaivaa joukkoon. Lisää sokeri ja oliiviöljy vähitellen joukkoon.
- Step 4Vaivaa taikinaa voimakkaasti 10 minuuttia. Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tahmeaa, peitä se ja anna seistä huoneenlämmössä 2 tuntia. Sitten laitetaan jääkaappiin 24 tunniksi.
- Step 5Ota taikina pois jääkaapista päivän kuluttua ja jätä se peitettynä huoneenlämpöön 2 tunniksi.
- Step 6Sivele leivinpelti oliiviöljyllä ja painele taikina sormin suorakaiteen muotoiseen muottiin. Muotoile sormenpäilläsi pieniä syvennyksiä.
- Step 7Puolita kirsikkatomaatit ja purista tomaattimehu focaccian päälle. Paina sitten puristetut tomaatit suljetulla puolella syvälle taikinaan. Anna foccaccian kohota vielä 30 minuuttia.
- Step 8Ripottele focacciaan karkeaa suolaa ja oreganoa, pirskota päälle muutama tippa oliiviöljyä ja paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment