Lisää vähitellen suolavesi jauhojen joukkoon ja vaivaa joukkoon. Lisää sokeri ja oliiviöljy vähitellen joukkoon.
Vaivaa taikinaa voimakkaasti 10 minuuttia. Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tahmeaa, peitä se ja anna seistä huoneenlämmössä 2 tuntia. Sitten laitetaan jääkaappiin 24 tunniksi.
Ota taikina pois jääkaapista päivän kuluttua ja jätä se peitettynä huoneenlämpöön 2 tunniksi.
Sivele leivinpelti oliiviöljyllä ja painele taikina sormin suorakaiteen muotoiseen muottiin. Muotoile sormenpäilläsi pieniä syvennyksiä.
Puolita kirsikkatomaatit ja purista tomaattimehu focaccian päälle. Paina sitten puristetut tomaatit suljetulla puolella syvälle taikinaan. Anna foccaccian kohota vielä 30 minuuttia.
Ripottele focacciaan karkeaa suolaa ja oreganoa, pirskota päälle muutama tippa oliiviöljyä ja paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.