Crostini-reseptit – kasvisruokavaihtoehtoja

Rapeat, rapeat, crostini! Pienet, paahdetut leipäviipaleet ovat loistava antipastiherkku. Tässä on muutamia ideoita tämän herkullisen italialaisen sormiruokailun kruunaamiseen. Yksi resepti kesäkurpitsoilla, toinen tomaateilla.

From Jens 1 Min Reading time

Crostini on klassinen italialainen antipasti-annos. Rapeat leipäviipaleet on helppo ja nopea valmistaa – mutta ne ovat vaikuttavan herkullisia.

Monipuoliset leivät sopivat erinomaisesti alkupaloiksi, pieneksi lounaaksi tai illalliseksi ja erityisesti juhliin ja buffetiin.

Toisin kuin bruschettat, crostinit ovat leipää, joka ensin paahdetaan ja sitten päällystetään. Sitten ne voidaan paistaa uudelleen.

Crostinit sopivat erityisen hyvin tähteiden valmistukseen, koska leipä voi olla muutaman päivän vanhaa. Tuoreena paahdettuna se maistuu edelleen uskomattoman hyvältä. Ja voit myös antaa yhdelle tai kahdelle tähteelle uuden elämän täytteillä.

Vinkki: Uunissa paahdetut leipäviipaleet säilyvät maukkaina ja rapeina muutaman päivän, jos säilytät ne ilmatiiviissä astiassa.

Crostini kesäkurpitsan kanssa

Print Recipe
5
Grillatut kesäkurpitsat ja rapeat leipäviipaleet ovat herkullisia kasviscrostineja.
4
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi ja paista ne pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Vinkki: Pihvipannulla saa loistavia grilliraitoja.
  2. Step 2
    Kuumenna uuni 200 °C:een. Leikkaa ciabatta viipaleiksi ja paista 5 minuuttia, kunnes se on rapea.
  3. Step 3
    Anna ciabatta-viipaleiden jäähtyä hieman. Levitä sitten juustokermavaahtoa, lisää päälle kesäkurpitsaviipaleita ja koristele muutamalla rucolahiutaleella.
Do you like the recipe?

Crostini aurinkokuivattujen tomaattien kanssa

Print Recipe
8
Grillatut kesäkurpitsat ja maustetut aurinkokuivattuja tomaatteja ovat herkullisia kasviscrostineja.
4
Ingredients
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumenna uuni 200 °C:een. Leikkaa ciabatta viipaleiksi ja paista 5 minuuttia, kunnes se on rapea.
  2. Step 2
    Poista aurinkokuivattuja tomaatteja purkista, valuta ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Step 3
    Kuori ja kuutioi sipuli.
  4. Step 4
    Sekoita hienonnettu sipuli, tomaatit, rucola ja oliiviöljy pienessä kulhossa.
  5. Step 5
    Levitä vihannessekoitus paahdetuille leipäviipaleille.
Do you like the recipe?
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.40 5 äänistä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields