- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Crostini-reseptit – kasvisruokavaihtoehtoja
Rapeat, rapeat, crostini! Pienet, paahdetut leipäviipaleet ovat loistava antipastiherkku. Tässä on muutamia ideoita tämän herkullisen italialaisen sormiruokailun kruunaamiseen. Yksi resepti kesäkurpitsoilla, toinen tomaateilla.

Table of contents
Crostini on klassinen italialainen antipasti-annos. Rapeat leipäviipaleet on helppo ja nopea valmistaa – mutta ne ovat vaikuttavan herkullisia.
Monipuoliset leivät sopivat erinomaisesti alkupaloiksi, pieneksi lounaaksi tai illalliseksi ja erityisesti juhliin ja buffetiin.
Toisin kuin bruschettat, crostinit ovat leipää, joka ensin paahdetaan ja sitten päällystetään. Sitten ne voidaan paistaa uudelleen.
Crostinit sopivat erityisen hyvin tähteiden valmistukseen, koska leipä voi olla muutaman päivän vanhaa. Tuoreena paahdettuna se maistuu edelleen uskomattoman hyvältä. Ja voit myös antaa yhdelle tai kahdelle tähteelle uuden elämän täytteillä.
Vinkki: Uunissa paahdetut leipäviipaleet säilyvät maukkaina ja rapeina muutaman päivän, jos säilytät ne ilmatiiviissä astiassa.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Leikkaa kesäkurpitsat viipaleiksi ja paista ne pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat hieman pehmeitä. Vinkki: Pihvipannulla saa loistavia grilliraitoja.
- Step 2Kuumenna uuni 200 °C:een. Leikkaa ciabatta viipaleiksi ja paista 5 minuuttia, kunnes se on rapea.
- Step 3Anna ciabatta-viipaleiden jäähtyä hieman. Levitä sitten juustokermavaahtoa, lisää päälle kesäkurpitsaviipaleita ja koristele muutamalla rucolahiutaleella.
- 1 Lasi Kuivatut tomaatit
- 1 Sipuli, , pieni
- 50 g Rakettisalaatti
- 1 El Oliiviöljy
- 1 Ciabatta
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kuumenna uuni 200 °C:een. Leikkaa ciabatta viipaleiksi ja paista 5 minuuttia, kunnes se on rapea.
- Step 2Poista aurinkokuivattuja tomaatteja purkista, valuta ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Step 3Kuori ja kuutioi sipuli.
- Step 4Sekoita hienonnettu sipuli, tomaatit, rucola ja oliiviöljy pienessä kulhossa.
- Step 5Levitä vihannessekoitus paahdetuille leipäviipaleille.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment