Välimeren perunasalaatti – etikan ja öljyn kanssa

Mikset tarjoilisi perunasalaattia italialaisella twistillä? Perinteisestä perunasalaatista tulee todella tyylikäs ruokalaji, kun siihen lisätään nuorta oliiviöljyä ja valkoista balsamiviinietikkaa. Mustat oliivit, basilika ja pecorino tekevät mausta raikkaan ja mausteisen. Välimeren perunasalaatti on helppo ja nopea valmistaa. Kokeile sitä!

From Jens 2 Min Reading time

Välimeren perunasalaatti ilman majoneesia

Print Recipe
1
Italialaistyylinen perunasalaatti ilman majoneesia – Ihana salaatti grillikaudelle, helppo ja nopea valmistaa. Se kannattaa valmistaa edellisenä iltana ja säilyttää tuoreena jääkaapissa, jotta maut pääsevät kehittymään täydellisesti.
4
Ingredients
Prep Time 3 hours
Cook Time 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Keitä perunat kuorineen, huuhtele, kuori ja anna jäähtyä.
  2. Step 2
    Puolita oliivit ja punasipulit ja leikkaa ne hienoiksi renkaiksi. Kuutioi pecorino-juusto hienoksi.
  3. Step 3
    Leikkaa perunat suuriksi kuutioiksi ja laita ne suureen salaattikulhoon.
  4. Step 4
    Pilko persilja ja hienonna basilika. Lisää kulhoon oliivien, sipulin ja pecorinon kanssa.
  5. Step 5
    Valmista salaattikastike oliiviöljystä, valkoisesta balsamiviinietikasta, suolasta ja vastajauhetusta pippurista ja lisää salaattiin. Sekoita kaikki huolellisesti keskenään. Anna levätä viileässä ennen tarjoilua.
Do you like the recipe?

Pukeutuminen: yksinkertainen ja tyylikäs

Perunasalaatti on tyypillinen saksalainen ruokalaji: Pohjois-Saksassa se tarjoillaan usein majoneesin kanssa. Etelässä taas perunasalaatti tarjoillaan liemellä, öljyllä, sipulilla ja kurkuilla maustettuna. Mutta oletko koskaan kokeillut tätä italialais-välimerellistä klassikkoruokaa?

Italiassa perunasalaatti eroaa usein alueellisesti ja valmistustavaltaan tyypillisestä saksalaisesta versiosta. Raskaan majoneesin sijasta kastike perustuu yleensä ekstra-neitsytoliiviöljyn, etikan tai sitruunamehun seokseen.

Tämä antaa salaatille virkistävän maun, joka on erityisen tervetullut lämpiminä kesäpäivinä. Salaattiin lisätään usein myös välimerellisiä yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai rosmariinia, sekä muita tuoreita ainesosia, kuten tomaatteja, oliiveja tai kapriksia.

Välimerellinen perunasalaatti entistäkin maukkaammalla maulla

Voit halutessasi tarkentaa yllä olevaa salaattireseptiä hieman. Ripottele vain kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä tai aurinkokuivattuja tomaatteja päälle tarjoilun yhteydessä.

Se on parasta valmistaa edellisenä iltana ja säilyttää tuoreena jääkaapissa, jotta maku pääsee kehittymään täysin.

Oikea lisuke perunasalaatille

Tämä kevyt ja raikas perunasalaatti sopii hyvin muiden välimerellisten ruokien kanssa. Tarjoa se grillatun kalan ja bisteccan tai mausteisen salsiccian kanssa grillistä. Salaatti on loistava vaihtoehto erityisesti kesäkuukausina, jolloin suositaan raikkaita, kevyitä ruokia. Välimeren perunasalaatti ei vaadi majoneesia. Siksi se sopii erinomaisesti myös piknikille tai grillijuhlien lisukkeeksi.

Suuri taistelu salaattibuffetissa

Jos suunnittelet itse salaattibuffettia, voit tarjota myös näitä italialaisia salaatteja, jotka ovat todella mielenkiintoisia vaihtoehtoja tavallisille klassikoille.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields