- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Cannelloni pinaatin ja ricottan kanssa
Cannelloni pinaatin ja ricottan kera on fantastisen herkullinen ruokalaji: mureaa, tuoretta pastaa, joka on täytetty taivaallisella, kermaisen ricottan ja tuoreen pinaatin seoksella, päällystetty samettisella tomaattikastikkeella ja kruunattu kullanruskealla, sulatetulla parmesaanilla. Tämä resepti ei ole vain makuelämys, vaan myös oodi italialaisen keittiön yksinkertaisuudelle ja eleganssille. Lähde mukaan tähän kulinaariseen seikkailuun ja kokkaa resepti vaihe vaiheelta! Andiamo!

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kuori valkosipulinkynsi, purista kevyesti ja kuullota varovasti kuumassa oliivissa pannulla. Lisää basilika ja oregano 1-2 minuutin kuluttua ja liuota kaikki passatalla. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Hauduta kastiketta keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa muutama teelusikallinen vettä kypsennyksen aikana, jotta kastike pysyy kermaisena.
- Step 2Valuta tuore ricotta. Pese pinaatti ja poista mahdolliset kovat varret. Laita valuva märkä pinaatti suureen kattilaan, mausta ripauksella suolaa ja anna luhistua keskilämmöllä. Valuta ylimääräinen neste pois, anna vihannesten jäähtyä ja purista loput nesteestä pois.
- Step 3Pilko pinaatti karkeasti ja sekoita se valutetun ricottan ja 80 g parmesaaniraasteen kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinäraasteella.
- Step 4Kuumenna uuni 190 °C:een.
- Step 5Aseta makaronilevyt levälleen, aseta lusikallinen täytettä makaronilevyn päähän ja rullaa se pituussuunnassa kokoon cannelloniksi. Sivele rulla hieman vedellä. Toista lopuilla pastalevyillä.
- Step 6Kaada osa kastikkeesta uunivuoan pohjalle ja aseta cannelloni uunivuokaan. Kaada päälle loput kastikkeesta ja ripottele päälle loput parmesanista.
- Step 7Paista cannelloneja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota uunista ja anna levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Cannelloni, joka on saanut nimensä italialaisesta sanasta, joka tarkoittaa putkea (canna), on suurten, paksujen putkien muotoista pastaa. Ne ovat noin 10 cm pitkiä ja halkaisijaltaan 3 cm. Niitä valmistetaan durumvehnäjauhosta pastataikina, josta tehdään taikinalevyjä, jotka rullataan putkiksi.
Perinteisesti täytteeseen lisätään ricotta, pinaatti tai muut vihannekset ja jauheliha. Ennen paistamista täytetyt putket asetetaan vuokaan ja peitetään lasagnen tapaan tomaatti- tai bechamel-kastikkeella. Perinteisesti vuoan kruunaa kerros juustoa, esimerkiksi mozzarellaa, scamorzaa tai parmesaania.
Lasagne-arkkeja cannelloni-rullien sijasta
Haluatko cannelloneja, mutta talossa ei ole sämpylöitä? Voit auttaa itseäsi lasagnelevyillä. Ne ovat käytännöllinen ja helposti saatavilla oleva vaihtoehto kuivatuille pastaputkille tai tuoreille cannelloni-levyille, joita voit joskus ostaa.
- Esikypsennys: Lasagnelevyt ovat usein hieman paksumpia kuin erityiset cannelloni-levyt. Niitä kannattaa esikypsennellä lyhyesti ennen täyttämistä, jotta ne ovat tarpeeksi pehmeitä rullata rikkoutumatta.
- Leikataan mittojen mukaan: Lasagnelevyt on ehkä leikattava haluttuun kokoon, varsinkin jos ne ovat hyvin suuria. Niiden on oltava riittävän suuria, jotta ne voidaan täyttää ja rullata helposti. Yleinen cannelloni-pasta-arkkien koko on 10 cm pitkä ja 7 cm leveä.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment