Kuori valkosipulinkynsi, purista kevyesti ja kuullota varovasti kuumassa oliivissa pannulla. Lisää basilika ja oregano 1-2 minuutin kuluttua ja liuota kaikki passatalla. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Hauduta kastiketta keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa muutama teelusikallinen vettä kypsennyksen aikana, jotta kastike pysyy kermaisena.
Valuta tuore ricotta. Pese pinaatti ja poista mahdolliset kovat varret. Laita valuva märkä pinaatti suureen kattilaan, mausta ripauksella suolaa ja anna luhistua keskilämmöllä. Valuta ylimääräinen neste pois, anna vihannesten jäähtyä ja purista loput nesteestä pois.
Pilko pinaatti karkeasti ja sekoita se valutetun ricottan ja 80 g parmesaaniraasteen kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinäraasteella.
Kuumenna uuni 190 °C:een.
Aseta makaronilevyt levälleen, aseta lusikallinen täytettä makaronilevyn päähän ja rullaa se pituussuunnassa kokoon cannelloniksi. Sivele rulla hieman vedellä. Toista lopuilla pastalevyillä.
Kaada osa kastikkeesta uunivuoan pohjalle ja aseta cannelloni uunivuokaan. Kaada päälle loput kastikkeesta ja ripottele päälle loput parmesanista.
Paista cannelloneja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota uunista ja anna levätä 5 minuuttia ennen tarjoilua.