Tomaattien kuivaaminen uunissa

Etelä-Italiassa tomaatit kuivataan perinteisesti auringossa. Yksikään perhe ei ajattelisi laittaa tomaattejaan uuniin tai kuivausrumpuun. Täällä pohjoisessa emme voi aina luottaa auringon voimaan, joten käytämme mieluummin uunia.

From Jens 1 Min Reading time

Kuivaa tomaatit itse uunissa

Print Recipe
3
Tomaattien kuivaamiseen ei tarvita paljon, vain uuni ja runsaasti aikaa.
Equipment
  • Uuni
Prep Time 15 minutes
Cook Time 6 hours
Total Time 6 hours 15 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta ne leikkuupuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Step 2
    Ripottele päälle merisuolaa, yrttejä ja valkosipulia.
  3. Step 3
    Kuivaa nyt uunissa 90° C:ssa 6 tuntia. Työnnä puulusikka luukkuun, jotta kosteus pääsee poistumaan helposti.
Do you like the recipe?

Kuinka kauan tomaattien täytyy kuivua?

Tomaatit ovat valmiita, kun ne näyttävät nahkaisilta ja ryppyisiltä. Huomaa, että erikokoisten tomaattien kuivuminen kestää eri kauan.

Vinkkejä:

  • Tomaatit maistuvat herkullisilta myös puolikuivattuina. Voit säilöä ne oliiviöljyssä säilöttyinä.
  • Pienet tomaatit kuivuvat nopeimmin ja maistuvat makeimmilta.
Tomaattien kuivaaminen uunissa
Suolaa tomaatit kuiviksi

Kuinka paljon suolaa minun pitäisi lisätä aurinkokuivattujen tomaattien joukkoon?

Yleistä sääntöä ei ole olemassa. Periaatteessa aurinkokuivattuja tomaatteja voidaan valmistaa myös ilman suolaa. Me Gustinilla suosittelemme, että tomaattien leikkuupinnat ripotellaan kevyesti karkealla merisuolalla. Tämä auttaa vetämään nesteen ulos vihanneksista nopeammin ja lisää makua. Jos pidät suolaisuudesta, voit myös ripotella tomaatit paksusti suolalla.

Marinoi kuivatut tomaatit öljyssä

Jos haluat jalostaa aurinkokuivattuja tomaatteja entisestään tai säilyttää niitä pidempään, miksi et marinoisi niitä oliiviöljyssä? Laita ne yksinkertaisesti purkkiin yhdessä valkosipulin, kapriksin tai Välimeren yrttien kanssa ja sulje purkki. Näyttää hyvältä, vaikka pienenä lahjana.

Marinoi tomaatit oliiviöljyssä

Tomaattien kuivaaminen – se on helppo tehdä itse

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields