Scamorza – pieni pussi juustoa

Scamorzan tuotanto The scamorza liittyy Provolonen ja Mozzarellan rinnalle filata-juustojen ryhmään. Näin kutsutaan yleensä eteläitalialaisia juustoja, jotka valmistetaan filata-menetelmällä, jossa tuoreen juustomassan päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Tämän jälkeen sakea massa sekoitetaan ja työstetään muokattavaksi taikinaksi. Se jaetaan suunnilleen yhtä suuriin osiin ja muotoillaan. Scamorza-juustolle on ominaista sen päärynän- tai säkkimuotoisuus, jossa yleensä kaksi palaa roikkuu […]

From Jens 1 Min Reading time

Scamorzan tuotanto

The scamorza liittyy Provolonen ja Mozzarellan rinnalle filata-juustojen ryhmään. Näin kutsutaan yleensä eteläitalialaisia juustoja, jotka valmistetaan filata-menetelmällä, jossa tuoreen juustomassan päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Tämän jälkeen sakea massa sekoitetaan ja työstetään muokattavaksi taikinaksi. Se jaetaan suunnilleen yhtä suuriin osiin ja muotoillaan. Scamorza-juustolle on ominaista sen päärynän- tai säkkimuotoisuus, jossa yleensä kaksi palaa roikkuu narussa.

Scamorza Affumicata

Scamorza Affumicata

Scamorzan ominaisuudet

Erityisesti Puglia on tunnettu scamorza-tuotannostaan, erityisesti Barin maakunta. Tyypillisen muotonsa lisäksi scamorzalla on myös muita ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista italialaisista juustoista. Näitä ovat esimerkiksi tumman keltaisesta vaaleanruskeaan vaihteleva kuori ja hyvin vaalea juustomassa. Toisin kuin mozzarella, se on hyvin tiivis. Rasvapitoisuus on 40-50 prosenttia kuiva-aineesta. Puhtaan version lisäksi Scamorza on saatavana myös savustettuna, jolloin sitä kutsutaan nimellä Scamorza affumicata. Erittäin, erittäin maukas, jos pidät savustetusta juustosta.

Scamorzan käyttö

Scamorza-juustoa voidaan periaatteessa käyttää missä tahansa, missä käytetään mozzarellaa. Se sulaa hieman paremmin kuin mozzarella ja sopii siksi erinomaisesti raastamiseen. Savustettu versio on erityinen kohokohta sekoitetulla juustolautasella. Koska massa on tiiviimpää kuin mozzarellalla, scamorza sopii hyvin myös pöytäjuustoksi.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields