- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Sanpellegrinon Sanbitter
Kaikki Italiassa lomalla olleet saattavat tuntea pienet pullot, joissa on virkistävää sisältöä. Kyseessä on Sanbittèr. Sanpellegrinon katkera limonadi on virkistänyt italialaisia ja Italiassa vierailleita vuodesta 1961 lähtien.

Bitter Sanpellegrinosta Sanbittèriin.
Kaikki Italiassa lomalla olleet saattavat tuntea pienet pullot, joissa on virkistävää sisältöä. Kyseessä on Sanbittèr. Sanpellegrinon katkera limonadi on virkistänyt italialaisia ja Italiassa vierailleita vuodesta 1961 lähtien. Tänä vuonna Sanpellegrino keksi virkistävän juoman ja antoi sille nimen Bitter Sanpellegrino. Se koostuu kivennäisvedestä, jota SanPellegrino on pullottanut vuodesta 1899 lähtien, sekä sitrushedelmistä ja Alppien aromaattisista yrteistä. Katkeran makunsa ansiosta se on jyrkässä ristiriidassa laajalti saatavilla olevien virvoitusjuomien, kuten colan, Fantan ja Spriten, kanssa, mutta tuntijat pitävät italialaisen tuotteen katkeruudesta enemmän kuin sen sokerilla kyllästetyistä amerikkalaisista vastineista.

Sanbittèr
Sanbitterin muunnokset
Sen 50-vuotisen historian aikana klassiseen Sanbittèriin on lisätty muitakin makuja. Sanbitter Dry otettiin käyttöön vuonna 1980. Se on makeampien sävyjensä ansiosta suunnattu naisyleisölle. Vähän myöhemmin esiteltiin Sanbittèr Doré eli Sanbitter Gold “kultaisena” vaihtoehtona, kun taas klassinen Sanbitter ja Sanbitter Dry ovat väriltään punertavia. Vuonna 2011 Sanbitter täytti 50 vuotta, ja sen kunniaksi Sanpellegrino loi uusia makuja Sanbittèr Emozioni di Frutta -sarjaan: Greippi (Pompelmo), Kaneli, Peperoncino ja Passionfruit.

Sanbitter Pompelmo
Cocktaileja Sanbittèrin kanssa
Sanbittèriä ei tarvitse nauttia sellaisenaan, vaan sen voimakas väri ja poikkeuksellinen maku tekevät siitä ihanteellisen myös cocktailien valmistukseen. Sanbittèr Happy Houria varten valkoviini tai kuohuviini sekoitetaan yhtä suureen osaan Sanbittèrin kanssa. Sanbittèr Aranciataa (appelsiini) varten tarvitaan Sanbittèriä, Sanpellegrino Aranciataa ja valkoviiniä suhteessa 2:5:3, ja se tarjoillaan appelsiiniviipaleen kanssa. Markus Weidenfeller Wiesbadenissa sijaitsevasta BAR DEVILS -ravintolasta käyttää Sweethearts-cocktailiinsa 4 cl Sanbitteriä, 1 sitruunankuorta, 4 cl Punt e Mesiä ja 2 ripaus appelsiinibittaria. Cocktailin valmistamiseksi täytä tumbler jääpaloilla, lisää ainekset sitruunankuorta lukuun ottamatta, sekoita baarilusikalla ja ripottele 20-30 sekunnin kuluttua sitruunankuorta. Sitten reunus hierotaan pois ja kaikki kaadetaan lasiin. Vodkakatkerot tarjoillaan viinilasissa, johon kaadetaan 10 cl Sanbitteria, 3 cl limen mehua ja 5 cl vodkaa. Lasi koristellaan cocktailkirsikalla.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment