- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Salsiccian valmistus? Paista, grillaa, keitä!
Salsiccia: Italiasta peräisin oleva nerokkaan makuinen makkara on kulinaarinen monitoimimakkara. Tässä kerrotaan, mitä salsiccialla voi tehdä keittiössä.

Mikä on salsiccia?
Salsiccia on karkeasta sianlihajauhosta valmistettu makkara . Italian alueesta riippuen siihen voidaan lisätä myös muita lihoja.
Sen ulkonäkö ja maku muistuttavat saksalaisia makkaroita. Joissakin macellerioissa salsiccia kuitenkin myös rullataan ohueksi ja muotoillaan sitten etanaksi.
Etelä-Italiassa on todennäköisempää löytää chiliä sisältäviä tulisia salsicceja, kun taas pohjoisessa on todennäköisempää löytää yrttejä, mausteita tai viiniä sisältäviä lajikkeita.
Muuten, salsiccia lausutaan näin: Sallsitscha!
Salsiccia – fresca tai ilmakuivattuna
Salsicciaa myydään tuoreena makkarana nimellä Salsisicca fresca tai ilmakuivattuna versiona. Jos sitä myydään rengasmaisena, siitä käytetään nimikettä Salsiccia curva.
Salsiccia – reseptit ja käyttö

Pannulla
- Makkaraan kannattaa pistää haarukalla reikiä ennen paistamista. Näin rasva pääsee paistumaan ulos, makkarasta tulee rapeampi ja se ei pääse puhkeamaan.
- Paista makkaraa pannulla 5-10 minuuttia keskilämmöllä hyvin vähässä rasvassa, kunnes se on kullanruskeaa.
- Voit paistaa makkaran kokonaisena, leikata sen viipaleiksi tai yksinkertaisesti puristaa makkaran lihan irti nahasta ja käsitellä sen jauhelihan tavoin.
Grillaaminen puuhiilellä
- Pistele makkarat haarukalla, aseta grilliin ja grillaa keskilämmöllä 5-10 minuuttia käännellen, kunnes makkaroissa on kullanruskeita grillijälkiä.
- Kesällä grillattu salsiccia maistuu hyvältä italialaisen pastasalaatin, panzanellan tai yksinkertaisesti paninin kanssa.

Lisää aiheesta

Pastan kanssa
Salsiccia fresca sopii erinomaisesti pastakastikkeiden valmistukseen. Käytännöllinen asia siinä on se, että se on jo valmiiksi maustettu. Makkaralihaa voi tietysti käyttää myös pastan, kuten raviolien tai cannellonien, täytteeksi.
Pizzasta
Makkaralihapizza maistuu erityisen hyvältä ja epätavalliselta. Purista makkaranliha yksinkertaisesti nahasta ja ripottele se pieninä muruina tomaattikastikkeen päälle. Lisää mozzarellaa, oliiviöljyä ja muutama sipulirengas, sieni tai paprika. Mikä tahansa maistuu hyvältä, se on sallittua!
Pieni vinkki: …jos haluat tallentaa nämä vinkit myöhempää käyttöä varten – siirrä hiiri seuraavan Pinterest-kuvan päälle ja klikkaa “Kirjanmerkki”!


Risoton kanssa
Risotto on loistava yhdistelmä salsiccian kanssa. Pehmeän, kermaisen riisin ja mausteisen, mausteisen makkaran maku on yksinkertaisesti buonissimo.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment