Salsiccian valmistus? Paista, grillaa, keitä!

Salsiccia: Italiasta peräisin oleva nerokkaan makuinen makkara on kulinaarinen monitoimimakkara. Tässä kerrotaan, mitä salsiccialla voi tehdä keittiössä.

From Jens 2 Min Reading time

Mikä on salsiccia?

Salsiccia on karkeasta sianlihajauhosta valmistettu makkara . Italian alueesta riippuen siihen voidaan lisätä myös muita lihoja.

Sen ulkonäkö ja maku muistuttavat saksalaisia makkaroita. Joissakin macellerioissa salsiccia kuitenkin myös rullataan ohueksi ja muotoillaan sitten etanaksi.

Etelä-Italiassa on todennäköisempää löytää chiliä sisältäviä tulisia salsicceja, kun taas pohjoisessa on todennäköisempää löytää yrttejä, mausteita tai viiniä sisältäviä lajikkeita.

Muuten, salsiccia lausutaan näin: Sallsitscha!

Salsiccia – fresca tai ilmakuivattuna

Salsicciaa myydään tuoreena makkarana nimellä Salsisicca fresca tai ilmakuivattuna versiona. Jos sitä myydään rengasmaisena, siitä käytetään nimikettä Salsiccia curva.

Salsiccia
Salsiccia – tuore makkara

Voimakkaan makuinen italialainen grillimakkara, joka on valmistettu karkeasta sianlihajauhosta perinteisen toscanalaisen reseptin mukaan. Sopii runsaisiin grilli-iltoihin tai risoton, sugon tai pizzan maustamiseen.

Salsiccia – reseptit ja käyttö

Paista salsiccia pannulla.

Pannulla

  • Makkaraan kannattaa pistää haarukalla reikiä ennen paistamista. Näin rasva pääsee paistumaan ulos, makkarasta tulee rapeampi ja se ei pääse puhkeamaan.
  • Paista makkaraa pannulla 5-10 minuuttia keskilämmöllä hyvin vähässä rasvassa, kunnes se on kullanruskeaa.
  • Voit paistaa makkaran kokonaisena, leikata sen viipaleiksi tai yksinkertaisesti puristaa makkaran lihan irti nahasta ja käsitellä sen jauhelihan tavoin.

Grillaaminen puuhiilellä

  • Pistele makkarat haarukalla, aseta grilliin ja grillaa keskilämmöllä 5-10 minuuttia käännellen, kunnes makkaroissa on kullanruskeita grillijälkiä.
  • Kesällä grillattu salsiccia maistuu hyvältä italialaisen pastasalaatin, panzanellan tai yksinkertaisesti paninin kanssa.
Grillin salsiccia
Pasta makkaran kanssa

Pastan kanssa

Salsiccia fresca sopii erinomaisesti pastakastikkeiden valmistukseen. Käytännöllinen asia siinä on se, että se on jo valmiiksi maustettu. Makkaralihaa voi tietysti käyttää myös pastan, kuten raviolien tai cannellonien, täytteeksi.

Pizzasta

Makkaralihapizza maistuu erityisen hyvältä ja epätavalliselta. Purista makkaranliha yksinkertaisesti nahasta ja ripottele se pieninä muruina tomaattikastikkeen päälle. Lisää mozzarellaa, oliiviöljyä ja muutama sipulirengas, sieni tai paprika. Mikä tahansa maistuu hyvältä, se on sallittua!

Pieni vinkki: …jos haluat tallentaa nämä vinkit myöhempää käyttöä varten – siirrä hiiri seuraavan Pinterest-kuvan päälle ja klikkaa “Kirjanmerkki”!

Pizza makkaran kanssa
Risotto salsiccian kanssa

Risoton kanssa

Risotto on loistava yhdistelmä salsiccian kanssa. Pehmeän, kermaisen riisin ja mausteisen, mausteisen makkaran maku on yksinkertaisesti buonissimo.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields