Pizza Marinara – Kulinaarinen pyhättö

Marinara-pizza on paljon yksinkertaisempi kuin margherita-pizza. Mutta jos ajattelet mereneläviä kuullessasi sanan marinara, olet väärässä. Lue lisää ensimmäisestä alkuperäisestä neapoliittisesta pizzasta!

From Jens 1 Min Reading time

Kun ihmiset puhuvat Napolista, heidän ajatuksensa kääntyvät aina todelliseen napolilaiseen pizzaan: ainutlaatuinen erikoisuus, joka on valloittanut koko maailman makumaailman.

Kaupungin pizzaioloperinteen tunnetuin symboli on Margherita, pizza, jonka Raffaele Esposito loi vuonna 1889 Italian kuningattarelle. Sen nimi oli Savoijin Margherita. Napolilaisen pizzan perinne on kuitenkin paljon Margheritaa vanhempi.

Pizza Marinara – Margheritan isosisko

Sen historia alkaa 1800-luvun puolivälistä. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät ovat vuodelta 1843, jolloin ranskalainen kirjailija Alexandre Dumas kirjoitti matkamuistiinpanoissaan, että Lazzaroni, erityisen köyhät napolilaiset, söivät pizzaa, eräänlaista pyöreää leipää tomaatilla.

Vuonna 1866 italialainen kirjailija Francesco de Bourcard kuvasi lopulta teoksessaan Usi e Costumi di Napoli (Napolin pizzat ja pizzat ) erikoisuuden, joka on nykyään tunnettu nimellä pizza marinara.

Marinara-pizza on paljon yksinkertaisempi kuin sen isosisko, margherita. Alkuperäinen sisältää tomaatteja, oliiviöljyä, valkosipulia ja oreganoa.

Mutta jos luulet, että sana marinara tarkoittaa mereneläviä tai jotain vastaavaa, olet väärässä. Siihen aikaan vain varakkailla oli varaa sardelliin. Pizza sai nimensä, koska se oli alun perin kalastajien ja merimiesten ruokalaji. Kaikilla ainesosilla on hyvä säilyvyysaika, ja ruokalaji voitiin paistaa uunissa myös laivalla.

Kulinaarinen pyhättö

Vielä tänäkin päivänä on mahdotonta kuvitella Napolia ilman pizza marinara -perinnettä. Vanhin tyypillinen napolilainen pizza on pyhä pizzaiolille. Se löytyy jokaisen hyvän pizzerian ruokalistalta.

Jos haluat leipoa oman pizzasi itse, löydät kaikki tyypilliseen neapoliittiseen pizzaan tarvittavat ainekset täältä. Gustinin ruoka-asiantuntijat ovat jäljittäneet sinulle kaupungin parhaat pizzajauhot.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields