Pasta jättiläiset Italiasta

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni ym. Tunnettujen “normaalikokoisten” pastamuotojen, kuten spagetin, maccheronin, pennen ja lasagnen lisäksi Italiassa on myös pastaa, joka erottuu muista kokonsa vuoksi. Niissä on yleensä pääte -oni, ja ne voi tunnistaa pastajättiläisiksi jopa ilman kuvaa. Toki myös meidän pastavalikoimastamme löytyy esimerkkejä näistä: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni ja conchiglioni. Varsinkin jos haluat kokata jotain erilaista […]

From Jens 1 Min Reading time

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni ym.

Tunnettujen “normaalikokoisten” pastamuotojen, kuten spagetin, maccheronin, pennen ja lasagnen lisäksi Italiassa on myös pastaa, joka erottuu muista kokonsa vuoksi. Niissä on yleensä pääte -oni, ja ne voi tunnistaa pastajättiläisiksi jopa ilman kuvaa. Toki myös meidän pastavalikoimastamme löytyy esimerkkejä näistä: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni ja conchiglioni. Varsinkin jos haluat kokata jotain erilaista tomaattikastikkeella valmistetun pastan tavallisesta poikkeavaa, kannattaa kokeilla jättipastaa.

conchiglioni

Täytetyt conchiglioni

Miten käytät pasta-jättiläisiä?

Kokonsa vuoksi pastajättiläiset ovat luonnollisesti hieman “kömpelöitä”, eikä niitä siksi tarjoilla vain kastikkeen kanssa kuten spagettia tai fusillia. Kokonsa ansiosta niillä on kuitenkin toinenkin etu, joka antaa luoville kokille runsaasti liikkumavaraa: Voit täyttää jättimäisen pastan kaikenlaisilla asioilla ja käyttää sitä pataruokiin. Valitsetko jauhelihatäytteen vai klassisen ricotta-pinaattiyhdistelmän tai muun liha- tai kasvisruokaa sisältävän täytteen, se on sinun päätettävissäsi. Tärkeää on vain se, että jättipasta kannattaa esikeittää kevyesti ja täyttää vasta sitten – mieluiten suppilon tai taikinaruiskun avulla.

cannelloni ricotta pinaatti

Cannelloni, jossa on ricotta- ja pinaattitäytettä

Cannellonin reseptit

Jos olet saanut ruokahalusi heräämään tai haluat laittaa ruokaa, suosittelemme muutamia cannelloni-reseptejä kokoelmastamme. Ensinnäkin Pohjois-Italiasta peräisin oleva jauhelihatäytteisten cannellonien resepti. Etelä-Italiassa, jossa tuotetaan italialaisia tuorejuustoja mozzarellaa, burrataa ja ricottaa, käytetään samoja juustoja. Sieltä löytyy esimerkiksi resepti cannelloneille, joissa on ricotta- ja pinaattitäyte.
Tutustu reseptikokoelmaamme aika ajoin – uusia reseptejä lisätään koko ajan!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields