- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pasta jättiläiset Italiasta
Cannelloni, lumaconi, cochiglioni ym. Tunnettujen “normaalikokoisten” pastamuotojen, kuten spagetin, maccheronin, pennen ja lasagnen lisäksi Italiassa on myös pastaa, joka erottuu muista kokonsa vuoksi. Niissä on yleensä pääte -oni, ja ne voi tunnistaa pastajättiläisiksi jopa ilman kuvaa. Toki myös meidän pastavalikoimastamme löytyy esimerkkejä näistä: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni ja conchiglioni. Varsinkin jos haluat kokata jotain erilaista […]

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni ym.
Tunnettujen “normaalikokoisten” pastamuotojen, kuten spagetin, maccheronin, pennen ja lasagnen lisäksi Italiassa on myös pastaa, joka erottuu muista kokonsa vuoksi. Niissä on yleensä pääte -oni, ja ne voi tunnistaa pastajättiläisiksi jopa ilman kuvaa. Toki myös meidän pastavalikoimastamme löytyy esimerkkejä näistä: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni ja conchiglioni. Varsinkin jos haluat kokata jotain erilaista tomaattikastikkeella valmistetun pastan tavallisesta poikkeavaa, kannattaa kokeilla jättipastaa.
Miten käytät pasta-jättiläisiä?
Kokonsa vuoksi pastajättiläiset ovat luonnollisesti hieman “kömpelöitä”, eikä niitä siksi tarjoilla vain kastikkeen kanssa kuten spagettia tai fusillia. Kokonsa ansiosta niillä on kuitenkin toinenkin etu, joka antaa luoville kokille runsaasti liikkumavaraa: Voit täyttää jättimäisen pastan kaikenlaisilla asioilla ja käyttää sitä pataruokiin. Valitsetko jauhelihatäytteen vai klassisen ricotta-pinaattiyhdistelmän tai muun liha- tai kasvisruokaa sisältävän täytteen, se on sinun päätettävissäsi. Tärkeää on vain se, että jättipasta kannattaa esikeittää kevyesti ja täyttää vasta sitten – mieluiten suppilon tai taikinaruiskun avulla.
Cannellonin reseptit
Jos olet saanut ruokahalusi heräämään tai haluat laittaa ruokaa, suosittelemme muutamia cannelloni-reseptejä kokoelmastamme. Ensinnäkin Pohjois-Italiasta peräisin oleva jauhelihatäytteisten cannellonien resepti. Etelä-Italiassa, jossa tuotetaan italialaisia tuorejuustoja mozzarellaa, burrataa ja ricottaa, käytetään samoja juustoja. Sieltä löytyy esimerkiksi resepti cannelloneille, joissa on ricotta- ja pinaattitäyte.
Tutustu reseptikokoelmaamme aika ajoin – uusia reseptejä lisätään koko ajan!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment