- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Parmesaanin kuori – 5 resepti-ideaa ylijääneelle parmesaanijuustolle
Me kaikki tiedämme, että parmesaanijuustoa on jäänyt jonnekin jääkaappiin. Kuitenkin parmesaanin kuoressa on niin paljon makua! Täältä löydät hyviä ideoita, miten voit hyödyntää ylijääneen parmesaanin keittiössä!

5 tapaa käyttää parmesaanin kuorta
Jokainen parmesaanin ystävä tuntee ongelman: olet ostanut hienon palan parmesaania ja raastat sitä intohimoisesti pastan päälle, mutta lopulta jääkaapissa roikkuu aina ylijäämäjuustoa ja parmesaanin kuorta. Kokemus on osoittanut, että ajan myötä tämä jäännös muuttuu aivan liian kovaksi raastettavaksi eikä sitä voi enää leikata paloiksi. Mutta pitäisikö parmesaaninkuori vain heittää pois? Ei, juustojen kuningas on aivan liian hyvä siihen!
Parmesaanin kuoressa on voimakas aromi
Suurin osa parmesaanin mausta on kuoressa. Kun juustoa säilytetään, siitä muodostuu ajan myötä kuori, joka on juuston luonnollinen suojakerros. Aitojen parmesanjuustojen kuoreen on leimattu kirjaimet Parmigiano Reggiano ja Italian Parmesan Consortiumin sinetti. Et ehkä tiedä, että kuori on täysin syötävä. On tärkeää pestä se hyvin ennen käyttöä ja raaputtaa uloin osa pois veitsellä.

5 resepti-ideaa ylijääneelle parmesaanijuustolle

- Keitot ja muhennokset
Kuorta voi keittää ihanasti keittoon. Se toimii samalla tavalla kuin pekonipala. Jos keität minestronea, muhennosta tai tyylikästä perunakeittoa, lisää kuori yksinkertaisesti kattilaan. Kun keitto on valmis, voit poistaa tähteet. Ihana parmesaanin maku antaa keitollesi sen tietyn maun.
- Juusto- tai tomaattikastike pastalle
Jos valmistat juustokastiketta tai tomaattikastiketta spagetille ja vastaaville, kypsennä parmesaanin kuori kastikkeen kanssa ja poista se, kun kastike on valmis.
- Sulanut parmesaanijuustokuori
Laita juustokuoret kuumalle pannulle ja anna niiden paistua, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa muutama tippa oliiviöljyä. Tarjoile kuumana! Esimerkiksi tomaattisalaatin ja tuoreen ciabattan kanssa.


- Pasta al burro
Kun suolattu vesi alkaa kiehua, lisää pasta ja juusto. Kun pasta on al dente, poista kuori, valuta ja sekoita sulatettuun voihin. Tarjoa tuoreen pippurin kanssa ja nauti hienostuneesta parmesaanin mausta.
- Risotto
Lisää jäljelle jäänyt parmesaani risottopataan. Kun risotto kypsyy hitaasti sekoittaen, kehittyy ihana parmesaanin maku.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment