Parmesaanin kuori – 5 resepti-ideaa ylijääneelle parmesaanijuustolle

Me kaikki tiedämme, että parmesaanijuustoa on jäänyt jonnekin jääkaappiin. Kuitenkin parmesaanin kuoressa on niin paljon makua! Täältä löydät hyviä ideoita, miten voit hyödyntää ylijääneen parmesaanin keittiössä!

From Jens 2 Min Reading time

5 tapaa käyttää parmesaanin kuorta

Jokainen parmesaanin ystävä tuntee ongelman: olet ostanut hienon palan parmesaania ja raastat sitä intohimoisesti pastan päälle, mutta lopulta jääkaapissa roikkuu aina ylijäämäjuustoa ja parmesaanin kuorta. Kokemus on osoittanut, että ajan myötä tämä jäännös muuttuu aivan liian kovaksi raastettavaksi eikä sitä voi enää leikata paloiksi. Mutta pitäisikö parmesaaninkuori vain heittää pois? Ei, juustojen kuningas on aivan liian hyvä siihen!

Parmesan
Monipuolinen parmesaani

Oljenkeltainen väri, hienojakoinen jyvä, herkkä tuoksu ja mausteinen maku – tämä Parmigiano Reggiano on maultaan poikkeuksellinen ja laadultaan tuskin ylitsepääsemätön. Erittäin pitkä, 3 vuoden (36 kuukauden) kypsytysaika tekee siitä todellisen harvinaisuuden.

Parmesaanin kuoressa on voimakas aromi

Suurin osa parmesaanin mausta on kuoressa. Kun juustoa säilytetään, siitä muodostuu ajan myötä kuori, joka on juuston luonnollinen suojakerros. Aitojen parmesanjuustojen kuoreen on leimattu kirjaimet Parmigiano Reggiano ja Italian Parmesan Consortiumin sinetti. Et ehkä tiedä, että kuori on täysin syötävä. On tärkeää pestä se hyvin ennen käyttöä ja raaputtaa uloin osa pois veitsellä.

Käytä parmesaanin kuorta

5 resepti-ideaa ylijääneelle parmesaanijuustolle

Parmesaanin kuori minestronessa

  • Keitot ja muhennokset
    Kuorta voi keittää ihanasti keittoon. Se toimii samalla tavalla kuin pekonipala. Jos keität minestronea, muhennosta tai tyylikästä perunakeittoa, lisää kuori yksinkertaisesti kattilaan. Kun keitto on valmis, voit poistaa tähteet. Ihana parmesaanin maku antaa keitollesi sen tietyn maun.

  • Juusto- tai tomaattikastike pastalle
    Jos valmistat juustokastiketta tai tomaattikastiketta spagetille ja vastaaville, kypsennä parmesaanin kuori kastikkeen kanssa ja poista se, kun kastike on valmis.
  • Sulanut parmesaanijuustokuori
    Laita juustokuoret kuumalle pannulle ja anna niiden paistua, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa muutama tippa oliiviöljyä. Tarjoile kuumana! Esimerkiksi tomaattisalaatin ja tuoreen ciabattan kanssa.
Parmesaanin kuorta pastakastiketta varten
Risoton perusresepti

  • Pasta al burro
    Kun suolattu vesi alkaa kiehua, lisää pasta ja juusto. Kun pasta on al dente, poista kuori, valuta ja sekoita sulatettuun voihin. Tarjoa tuoreen pippurin kanssa ja nauti hienostuneesta parmesaanin mausta.
  • Risotto
    Lisää jäljelle jäänyt parmesaani risottopataan. Kun risotto kypsyy hitaasti sekoittaen, kehittyy ihana parmesaanin maku.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields