- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Oliiviöljyn varastointi – sen säilyttäminen tuoreena pitkään
Oliiviöljy on parhaimmillaan, jos se säilytetään ilmatiiviissä astiassa pimeässä, viileässä paikassa. Näin sen tuoksu, maku ja arvokkaat terveyttä edistävät aineet säilyvät 24 kuukautta tai jopa pidempään. Mikä on paras tapa säilyttää oliiviöljyä kotona? Lämpötila: Jos haluat säilyttää oliiviöljyä pidempään, se on parasta säilyttää kotona viileässä lämpötilassa – mieluiten 10-20 °C:n välillä. Valo: Suojaa ekstraneitsytöljy valolta! […]

Oliiviöljy on parhaimmillaan, jos se säilytetään ilmatiiviissä astiassa pimeässä, viileässä paikassa. Näin sen tuoksu, maku ja arvokkaat terveyttä edistävät aineet säilyvät 24 kuukautta tai jopa pidempään.
Mikä on paras tapa säilyttää oliiviöljyä kotona?
- Lämpötila:
- Valo:
- Ilma
Jos haluat säilyttää oliiviöljyä pidempään, se on parasta säilyttää kotona viileässä lämpötilassa – mieluiten 10-20 °C:n välillä.
Suojaa ekstraneitsytöljy valolta! Kuten viini, myös oliiviöljy on parasta säilyttää keittiössä pimeissä pulloissa tai viileässä ja pimeässä kellarissa kanisterissa. Tällöin se säilyy tuoreena jopa 24 kuukautta tai jopa pidempään.
Voit tietysti säilyttää oliiviöljyä ongelmitta myös vaaleissa pulloissa muutaman kuukauden ajan. Silloin kannattaa kuitenkin valita pimeä paikka, kuten keittiön kaappi tai suljettu ruokakomero.
Happi on oliiviöljyn vihollinen. Se vie öljyn maun. Varmista, että oliiviöljypullot ja -kanisterit on aina suljettu ilmatiiviisti.
Voinko säilyttää oliiviöljyä jääkaapissa?
Kyllä, oliiviöljyä voi säilyttää jääkaapissa. (Ainoa) etu? Se pysyy tuoreena hieman pidempään. Huomaa kuitenkin, että oliiviöljy jähmettyy alle 8 °C:n lämpötilassa. Kylmemmät lämpötilat vievät myös öljystä sen aromin ja siten hyvän maun.
Huoneenlämmössä öljy palaa automaattisesti alkuperäiseen nestemäiseen tilaansa ja makuunsa. Tämä kestää kuitenkin melko kauan.
Voiko oliiviöljyä pakastaa?
Oliiviöljyä voidaan pakastaa ilman laadun tai maun heikkenemistä. Italialaiset tuottajamme vakuuttavat, että pakastaminen ei aiheuta laadun tai maun heikkenemistä. Itse Italiassa pienempien tuottajien oliiviöljy varastoidaan usein talvella ulkona.

Tässä näet, mitä tapahtuu, kun pakastettu oliiviöljy sulaa.
Miksi oliiviöljyni flokkaantuu? Onko se paha?
Erityisen hyvät oliiviöljyt sisältävät erityisen runsaasti toissijaisia kasviaineita. Näitä ovat muun muassa oliivin kuoresta peräisin olevat vahat. Ne pääsevät oliiviöljyyn, kun oliivin hedelmä puristetaan.
Kun korkealaatuinen öljy on nyt pullossa, nämä vahat laskeutuvat pullon pohjalle. Viileämmässä lämpötilassa ne voivat flokkuloitua tai muodostaa raitoja öljyyn.
Ei hätää! Hiutaloituminen on luonnollinen prosessi, joka osoittaa oliiviöljyn alkuperäisen, luonnollisen luonteen. Se ei aiheuta laadun heikkenemistä. Voit käyttää öljyä normaalisti ja nauttia siitä tai antaa sen lahjaksi.
Jos kylmää öljyä lämmitetään tai pakastettua oliiviöljyä jätetään huoneenlämpöön pariksi päiväksi, suurin osa flokkulaatiosta liukenee.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment